torsdag 19. januar 2017

Spiskammerset - før og etter


Det "nye" spiskammerset har vært i bruk lenge, men på oppgavelista gjensto det én bitteliten detalj som gjorde at jeg ikke følte at prosjektet helt kunne regnes som avslutta. Her om dagen kunne jeg imidlertid sette en tjukk strek over det siste punktet på lista, og det er på tide med et før-og-etter-innlegg. I likhet med lister er det sånt som motiverer, og faktisk viser at mye har skjedd.


Det er ikke så lett å ta oversiktsbilder i et så lite rom, men dette lett pinlige før-bildet fra samme hjørne som bildet over viser vel med all tydelighet at rommet ikke fungerte så veldig bra tidligere. For det første blei det brukt like mye som bod som til spiskammers, og var derfor fylt med alt fra skosverte, ryggsekker og blomsterpotter til kjøkkenmaskiner, mel og fryseskap. For det andre var det et lite oversiktlig skap på endeveggen som nå er erstatta med åpne hyller.En viktig del av dette prosjektet gikk ut på å flytte døra fra opprinnelig posisjon i gangen og til det som etter hvert skal bli kjøkkenet. Takket være en kreativ og løsningsorientert elektriker endte vi også opp med å flytte veggen de nødvendig antall centimeter for å få inn et ekstra kjøleskap ved siden av fryseskapet vårt.


Her kan man skimte den gamle døra. Fryseskapet står på akkurat samme plass, men blei hengsla om for å passe bedre til den nye rominndelinga. Kjøleskapet har tatt plassen til ei lite oversiktlig hylle (til høyre i bildet) som innehold alt fra verktøy til støvsugerposer. Selv om vi er bare to i huset til vanlig er det utrolig kjekt med et stort kjøleskap, både til hverdag men ikke minst til fest.


Ei av utfordringene i dette rommet er blant annet denne skråveggen. Den synes jeg at vi klarte å utnytte ganske godt da jeg kom på å bruke disse skuffene som hyller. De bygger ikke så mye ut i rommet, samtidig som de skaper oversikt i samlinga av småvarer som hermetikk og tørrvarer i små forpakninger.


Tidligere blei veggen brukt til oppheng av vaskeutstyr. Akkurat det fungerte veldig bra, men jeg synes det er bedre å finne en annen plass til disse tingene. Akkurat hvor det skal bli er imidlertid ganske uklart foreløpig.


Som sagt flytta vi døra, slik at den heretter vender ut mot kjøkkenet (det kommende, altså). Vi hadde ei gammel dør uten karm på loftet som blei satt inn her. En fin måte å rydde loftet på, selv om det var dyrere å fikse ny karm enn det ville vært å kjøpe ny dør. Det får heller bare være, originale dører er absolutt å foretrekke.Midten på døra kommer omtrent der hylla avsluttes på dette bildet. Det gjorde ingenting å få sortert bort dette rotet. Veggflata ved sida av døra kan ikke brukes til så mye fordi det må være plass til å åpne fryseskapet, men et lite vinstativ har vi fått plass til.


6 kommentarer:

 1. Godt å få ting i orden ,og spiskammerset er favoritt rommet mitt . God helg ! Klem

  SvarSlett
 2. Så gøy at du viser den usminka fortiden. Jeg antar at du smiler hver gang du åpner døra til dette kottet nå.
  Kanskje er det plass til et høyskap på kjøkkenet til støvsuger og vaskesaker?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en god idé sommer kan hende vi får til.

   Slett
 3. Heldige du, som har spiskammers....jeg ønsker meg veeeeldig et jeg også, men har ikke plass - i hvert fall ikke enda...flott rom...

  SvarSlett
 4. Før- og etterbilder er så gøy og det ser ut for at rommet er blitt mye mer praktisk etter ombyggingen. Jeg skulle gjerne hatt spiskammers, men huset på Kleiva er så lite.. Vi har imidlertid plass under trappa til støvsuger og langkost og bøtte, godt å slippe å ha det framme i dagen

  God helg

  SvarSlett
 5. Alltid kjekt å sjå prosjekt!

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...