mandag 19. desember 2016

Tjuvtriks for vindusnerder


Før vi begynte med restaurering av vindusrammene, var det fleste av dem malt fast i karmen. Fordelen med det var selvsagt at det var helt tett. Samtidig må det karakteriseres som en ganske stor ulempe at åpningsvinduene samtidig satt helt fast, og ikke lot seg åpne. Etter at rammene blei satt på plass igjen har vi imidlertid blitt kjent med trekk på en ny måte.


Heldigvis finnes det enkle løsninger på sånt. I dag har kjøkkenvinduet fått en omgang med Prima klisterremsor, og plutselig var det ikke lengre den samme lille brisen ved siden av kjøkkenbordet. Det har vært sånne remser rundt kjøkkenvinduet før også, men de var også malt inn. Når jeg vasker stuevinduene til jul, skal jeg legge remser rundt rammene der også. De var kjempelette å legge på, og synes knapt hvis man ikke vet at de er der.

4 kommentarer:

 1. Å jaa det er bra . Jeg fikk nesten åndenød da du skrev om triks angående gammle vinduer. I nordstua vår , der gubben har fjernet gulvet totalt, jaaa totaalt , der er det noen skikkelige fine gammle vinduer og de skal da restaureres ,treverket byttes ut bare der det er behov. Nei det finnes nok ingen kjapp løsning på det . Fortsatt god jul ! Klem

  SvarSlett
 2. Hvor får man kjøpt slikt? Kjenner godt til trekk ja 😊. Godt nytt år forresten!🎆🎉Pam i sør

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fant dem hos Molo AS (moloas.com). De sender over hele landet. :)

   Slett
 3. Godt tips! Her i byhuset har vi teakvinduer, de er nokså trekkfulle de og :-)
  Remsene blir kanskje ikke like usynlige mot teaken, da..
  Godt tips. Mye fint hos Molo

  Ha en fin kveld

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...