mandag 22. september 2014

En ny start


Etter en optimistisk start på vindusprosjektet har det gått trått. Årsakene er dessverre utenfor vårt herredømme, men nå har vi endelig kunnet blåse støv av framdriftsplanen igjen.


Det er de to vinduene i det nordvestlige hjørnet av huset som står på lista nå. Her er det litt av hvert å ta tak i, blant annet endel skadede glass. Kitt er også relativt ukjent for disse vindusrammene.


For at rammene skal finne hjem igjen er de merka etter et sinnrikt system. Det viktigste er at vi forstår det sjøl...


Også karmene trenger litt omsorg. Heldigvis ser det verre ut enn det er. Boden er ett av de rommene som ikke er spesielt mye i bruk, og ser deretter ut. Det er vel egentlig det rommet i første etasje som har opplevd minst kjærlighet siden huset blei bygd. Faktisk er det enda original maling på veggene.


Mens vi venter på at de restaurerte rammene skal komme tilbake må vi klare oss med noen heller utrivelige plater, men de blei litt bedre etter en omgang med sprittusjen.

8 kommentarer:

 1. Det blir sikkert kjempefint. Gamle vinduer er penest i tillegg til å være særdeles holdbare. Jeg har sett hundre år gamle vinduer som mangler kjærlighet i 25 år og som var like fine i treverket når bare malinga ble skrapet av. Skulle ønske huset her fortsatt hadde originalene i behold, men jeg har funnet et snekkerverksted som lager utmerkede kopier i kjernefuru.

  Lykke til fra Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, Camilla! Helt enig med deg, det er stor forskjell på håndverk og varighet før og nå.

   Slett
 2. Så bra at dere får restaurert disse gamle vinduene,
  de er så full av historie og sjarm.

  Gleder meg til å se de innsatt igjen :)

  Ha ei fin uke.

  Høstklem, Gerd Kr.

  SvarSlett
 3. Tenk hvor fattige Norge ville ha vært uten slike som dere
  som faktisk tar vare på slike gamle fine hus!

  Og det finnes knapt vakrere vindu enn de gamle med originalt glass i :-)

  SvarSlett
 4. Huset setter nok stor pris på deres omtanke for de originale vinduene.
  Slike gamle vinduer er jo virkelig laget av kvalitetsved og det kommer
  til å bli kjempefint når alt er i orden med kitt osv. Heier på dere og når
  ting blir skikkelig gjort må det ta litt tid. Dere er flinke
  Høsthilsen fra Marit

  SvarSlett
 5. Uff, de har manglet litt kjærlighet og en varsom hånd ja disse vinduene dine....:v men jeg regner med at de blir kjempefine og som nye igjen etter at dere har fått ordnet opp.... flott med gamle vindu.... :)

  SvarSlett
 6. Å neei nå trodde jeg at du skulle inspirere meg til å gyve løs på de gammle , fine vinduene mine i Eplestua , men du sender de bort og det er jo fristende selvsagt , men koster vel masse ??? Kunne vært moro å hørt hvor mye , for jeg gruuuer meg til å ta de vinduene og er livredd for å ødelegge det gammle fine glasset . Blir spennende å se vinduene da ! Fin dag til deg ! Klem

  SvarSlett
 7. Nå har vi også laget en plan for utskifting/reparering av vinduene. Heldigvis er det bare en karm som er dårlig. Det gjør alt mye enklere. Her det dessuten innervinduer som er i veldig god stand.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...