torsdag 17. april 2014

Repetisjon


Her i huset er vi ikke helt enige om gehalten i påskeevangeliet, men vi er begge enige om at påskeferie er en fin ting. Og det er jo ikke til å komme bort fra at påskebudskapet danner selve grunnlaget for alle de røde dagene på denne tida av året, så da er det kanskje på sin plass med litt repetisjon fra kristendomstimene på skolen. Disse tegningene fant jeg i ei bok på loftet i fjor, det er kanskje noen som kjenner igjen streken sin? Det som er så forbilledig er illustrert her er palmesøndag. Det er den dagen Jesus rir inn i Jerusalem på et esel, og folkemengden hyller ham med hosianna-rop og legger klær og palmegrener - som vi ser - på bakken. Folket ser på ham som jødenes konge og tror at han kan befri dem fra romerne som har okkupert landet.


Skjærtorsdag skulle Jesus holde påskemåltid sammen med disiplene. Det var da han innstiftet nattverden ved å dele ut brød og vin (dette er mitt legeme, som gis dere og dette er mitt blod som utøses dere) til disiplene. På denne kvelden vasket også Jesus føttene deres for å vise at den som vil være stor må være de andres tjener. Det er altså vaskinga som er opphavet til navnet skjærtorsdag (skjær betyr ren). Sent på kvelden gikk Jesus og disiplene til en hage som heter Getsemane. Jesus ville være for seg selv og be til Gud, og han ba disiplene om at de måtte holde seg våkne mens de ventet på ham, for han var redd for det som skulle skje med ham. Han gikk et lite stykke fra dem, og ba til Gud om å få slippe det han hadde i vente. Han hadde dødsangst, og svetten rant som bloddråper. Kanskje det er derfor det er så mye rødt på tegninga? Dødsangsten viste seg å ikke være ubegrunnet, for da han kom tilbake blei han tatt til fange.

3 kommentarer:

 1. Aldri feil med en repetisjon av dette. Husker vi tegnet disse tegningene på skolen vi også.
  Det har vel veldig mange gjort tenker jeg. Er en uforanderlig hendelse dette, så den er nok
  foreviget med mange ulike streker fra mang en barnehånd i Kr.dom, som det het da jeg gikk på barneskolen.
  Påskehilsen fra Marit

  SvarSlett
 2. Fine tegninger av barn , det minner meg på kristendomstimene på skolen , de beste ! God påske til deg og dine ! Klem

  SvarSlett
 3. Dette er jo arbeidsbok i beste Steinerskoleånd.

  Jeg har fått med meg en Facebook-diskusjon i dag om langfredagsliturgien, derfor er jeg glad jeg er utmeldt av statskirken.

  For folk flest er nok dette kun noen etterlengta fridager.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...