mandag 17. mars 2014

Puter under armene


Da jeg flytta inn i oldemors hus for vel 10 år sida måtte jeg pakke ned mye av det som lå i skap og skuffer her for å gjøre plass til mine egne ting. Siden den tid har det stått et tosifra antall banankasser på loftet. Alle som inneholdt nips, glass og porselen tok jeg en skikkelig gjennomgang på for to år siden. Med vårsola i år var det tid for eskene merka puter, gardiner og duker.


Jeg husker godt da oldemor inspiserte stua etter at jeg hadde flytta inn. Hvor er alle de fine putene mine? spurte hun. Jeg var rask med å henlede oppmerksomheta på gardinkappa som fremdeles hang oppe (og som henger oppe i dag også), men jeg må jo si at jeg egentlig skjønner at hun blei litt skuffa. Alle putene er nemlig hekla eller brodert, enten av henne selv eller av andre med tilknytning til huset.


Grunnen til at jeg la dem vekk i si tid var vel rett og slett at jeg ikke helt fant plass til dem i "mi" stue. Jeg liker dessuten litt større puter enn man brukte før. Men smaken endrer seg jo, og med den synet på de gamle putene. Nå har jeg i alle fall tatt dem ut av eskene og distribuert dem på gjesterommene. Kanskje noen av dem finner veien til stua igjen etterhvert.


I tillegg kommer alle de løse putetrekkene. Minst like mange som det var puter. De skal i det minste få en plass i et skap, litt lettere tilgjengelig enn de har vært de siste 10 åra.

6 kommentarer:

 1. For en nydelig samling av broderte puter,- likte spesielt godt de med blomster på! Tenk hvor mye tid og omtanke det ligger bak hvert sting:) Godt å se at de er kommet fram i lyset igjen:) Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 2. Å jaa så klart at du må ha de koselige putene fremme , de er jo kjempe kule og passer i et gammelt hus ! Stakkars oldemor , jeg skjønner at hun ble lei seg . Jeg synes det er fint med gammle puter jeg og har kjøpt flere på loppemarkeder selv. God natta til deg og klem !

  SvarSlett
 3. Så fin putesamling, orginale, selvgjorte og fargerike, godt du har tatt vare på og funnet bruksområde til dem...

  SvarSlett
 4. Såå fine puter!!
  Ja disse må du ha fremme!! Pynter skikkelig opp!! Nydelig den runde..nesten en slik har jeg også arvet (fra min bestemor) og det er min fineste pute!!

  Ha en fin kveld!
  Ingrid :-)

  SvarSlett
 5. Herlig med gamle puter, så de må du ta godt vare på. Ha en riktig fin helg.

  SvarSlett
 6. Jeg har også et "soft spot" for gamle puter, men for øyeblikket så er alle mine puter forvist bort til esker igjen (da jeg ikke føler de passer). Men de kommer helt sikkert tilbake igjen en dag... det er jeg sikker på. Er noe personlig og artig over det håndlagede.
  Ønsker deg en fin kveld.
  Klem Madelén

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...