fredag 9. november 2012

Kakefredag


Hver fredag pleier vi å ha noe ekstra til halv-to-kaffen på jobb. Hver fjerde fredag er det mitt ansvar å bidra med dette ekstra. I det siste har jeg slått et slag for den gode gamle skuffekaka. Den har liksom blitt borte mellom cupcakes, cakepops og brownies.

Min bestemor i dalen pleide å bake ei lys skuffekake med karamellisert kokosmasse på toppen. Jeg husker den godt, den var nemlig så kjempegod. Ikke tørr, men mjuk og saftig. Og kokosen på toppen satte virkelig prikken over i-en.

Jeg hadde ikke min bestemors oppskrift for handa da jeg bakte, men fant ei som jeg tror er ganske lik på nettet (Google - kan ikke overvruderes).

Først lager man kakedeigen:

8 egg
600 g melis
- piskes godt -

500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
- siktes sammen og røres inn i eggedosisen -

100 g smør
1 dl melk
- kokes opp og helles i deigen -

Helles over i ei stor langpanne, og stekes nederst i ovnen på 180 grader i 20 - 25 minutter.

Deretter lages kokosmassen som skal has på toppen:

20 ss sukker
8 ss melk
250 g smør
250 g kokosmasse
- smeltes over svak varme og smøres utover den (halv)stekte kaka -

Settes midt i ovnen og stekes 5 - 10 minutter til massen er gylden.

Kaka blei omtrent like god som jeg ville huske, kanskje litt tørrere enn bestemors original. Jeg skal spore opp den opprinnelige oppskrifta, og regner med at den er enda litt bedre. Uansett falt kaka godt i smak på jobb, det var jo det viktigste.

Bildet: Figgjo TV-sett (også kalt frokostsett) i et mønster jeg mener heter Påfugl. TV-settene er kjempepraktisk når man har mange gjester, men ikke så stort bord.

3 kommentarer:

 1. Den gamle skuffekaka ja ... kult at du fant frem den. Klem

  SvarSlett
 2. Den skuffekaka kjenner jeg til...jeg jobber på et sykehjem, og den blir av og til servert der. Koselig fat og kopp...og absolutt praktisk!

  Line

  SvarSlett
 3. Herleg med sånne kaker,eg bakar ofte skuffekake! Og stemmer at me har vore i Lev Landlig før, nesten litt flaut det her,men blir ikkje noko meir med det fyrste no kan eg love! Og må berre seie at de får det så fint! Stilig blanding av nytt og gamalt,

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...