lørdag 1. desember 2012

Ventetida over


Endelig er det 1. desember! Advent, altså. Og til alt overmål falt dagen på en laaang, deilig lørdag. Alle innkjøp til helga blei gjort i går, så hele dagen står til fri benyttelse for småpusling hjemme. Herlig. Advent betyr visstnok Herren kommer. Jeg er strengt tatt ikke så veldig opptatt av den delen av julebudskapet, men jula har i tillegg mange andre verdier som jeg synes er viktig.


Puslinga i dag har bestått i å henge opp julestjernene i vinduet. Mer korrekt ei julestjerne i loftsvinduet, og et julehjerte i kjøkkenvinduet, og noen stjerner på lerkekvistene i gangen. Og så har jeg hengt opp julekransen på døra. Ekstra tidlig i år, den blei nemlig helt avglemt i fjor så nå skal det bøtes på gamle synder. Selv om det er nå den egentlige ventetida begynner, er det alltid fint når advent kommer. Tradisjonen tro har vi barfrost og sandstorm, og da trengs det mer enn ett stearinlys for å varme kropp og sjel. Ettersom vi er noenlunde i rute med julegaver og annet som hører jula til, er det ingen grunn til å stresse sjøl om det er bare tre uker til jul.


Litt større arbeid måtte også til for å komme i den rette stemninga: Huset er for en gangs skyld nyvaska, kun badet gjenstår. Sånt er mannfolkarbeid her i huset, på mi arbeidsliste gjenstår kun å åpne den første luka på sanitetens julekalender. Og så skal jeg drikke masse te.

Ha ei fin adventstid!

9 kommentarer:

 1. Koselig med advent! :) Liker faktisk denne tida bedre enn juledagene. Jeg er og temmelig godt i rute - faktisk mer enn jeg har vært de siste årene. Bare noen få gaver igjen å kjøpe.

  Neste helg drar jeg til Mattisheimen og julepynter der :)

  Ha ei fin helg!

  Klem Renate

  SvarSlett
 2. Så fint du har pynta, og imponerende vindusrestaurering lenger ned her. Håper det blir noen fine snøkrystaller å se på greinene dine snart da ;-)

  Ha ei fin helg videre :))

  SvarSlett
 3. Hei! Så lenge siden jeg har vært her hos deg og hos alle andre jeg følger;) Så fint du pynter til jul:)Blir koselig å følge med videre:)Tusen takk for at du ga meg oppmerksomhet på siste innlegget mitt:)Ha en fin adventskveld og en fin neste uke:)

  SvarSlett
 4. Nå er det jammen lenge siden jeg har vært på besøk hos deg...både vindusrestaurering og "godkake" har jeg gått glipp av, og vit at jeg har dårlig samvittighet!!!
  Du så nydelig den kommoden ble...var det den du plagdes med å få tak i håndtak til? Nei, kanskje jeg husker feil, iallefall var den nydelig.
  De stjernene du har på lerkegreinene har du kanskje laget selv? En av ungene på jobben hadde nemlig laget sånne, og de håper jeg å kunne få lære å lage.

  Ha ei trivelig førjulstid.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre fra deg igjen! (",) Papirstjerner er ganske lett når man bare lærer knepet. Her er en steg-for-steg-forklaring: http://lykkefryd.blogspot.no/2010/11/gjr-det-selv-papirstjerner.html

   Slett
 5. Så fint det var med de stjernene! Det har jeg lyst til å prøve meg på også, har en bok med beskrivelse så da bør jeg vel klare det:)

  Veldig koselig blogg du har! Gleder meg til å se mer!

  Og så fint det var med de bildene over kommoden! Svart-hvitt bilder gir en så nostalgisk stemning!

  Ønsker deg en koselig tirsdag!

  SvarSlett
 6. Fine stemmningsfulle bilder du har . Takk sier jeg bare ... redningskvinnen , det er meg. Jeg redder det meste ! Klem

  SvarSlett
 7. Det er veldig sjelden jeg tenker - sånn kunne jeg hatt det når jeg ser interiørbilder, men det gjorde jeg da jeg så bildene dine. Kjempeflott.

  SvarSlett
 8. Kjempekoselig hos deg! - og jeg var litt imponert over at vasking var mannfolkarbeid...virkeliiig?

  L.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...