Ting man ikke kan gjøre når det er ferie, 10 varmegrader og stadig fare for regn:
- Male huset
- Beise platten
- Klippe plenen
- Sitte ute i sola med Hus & Hem og sin nye reiseradio
Ting man kan gjøre når det er ferie, 10 varmegrader og stadig fare for regn:
- Vaske huset
- Tømme baderomssluket
- Tørke støv i alle kjøkkenskapene
- Rydde i klesskapet
Men ingenting av dette har man lyst til å gjøre fordi man faktisk har ferie, og det er bare 10 varmegrader og stadig fare for regn. Æsj.
Hi,hi, må le av deg...føler det akkurat på samme viset...vi har forresten bare hatt 8 grader her i dag, men det har nå steget til 10,5...allikevel har jeg klart å sulle bort ei hel ferieuke på og bare gjort ingenting...det gikk helt fint!
SvarSlettMan må jo bare holde seg rolig så man overlever denne sommeren...huff og huff.
Prøv å kos deg "innomhus" som best du kan.
Medfølende klem fra Kristin
Derfor lar vi oppussing være oppussing og drar noen dager til Oslo, helt spontant og i ren desperasjon...
SvarSlett- Hilde -
Sællsagt skal du får oppskrefta...bære kloseli` at du vil ha dæinn førr dæinn blæi kjæmpego`:o))
SvarSlettMå "rikolle" litt oppi haue` først førr dæ blæi tadd en go` del på slomp...brukte æi oppskreft på nætte som utgangspunkt og eksperimenterte...en dæsj av ditt og en dæsj av datt...hihi...ok...her kjæm dæinn...
Kok feskekfraft av feskeavskjær...eg brukte avskjær fra auar...ca 500 gram ryggbæin og fijnn`bæin...dæinn e skjikkeli` fæit og gjer masse go` smak...starta mæ en halv opphakka løk...e halv opphakka purre...2 knuste kvitløksfedda...æi go` klypa grovsailt og grovpeppar ætter smak...hadde aillt i æi gryta først og blanka dæ i litt olivenolja i ca. 5-6 minutt...hadde dærætter i ca. 2 liter vatt`n og feskeavskjære og lot dæ koke ne` tell væska va` hallvert og silte av krafta...dæ blæi ca.1 liter kraft (kasta feskeavskjære og grønnsaker`n) Så kutta eg opp en halv purre...en hæil løk...2-3 oppkutta sjalottløka...3-4 knuste kvitløkbåta...1/2 fennikkel og surra dæ nån minutt i olivenolja på samme måte som da eg laga krafta (kasta jo dæ som blæi ætter å ha laga krfta sia dæ va` blainna mæ feskeavskjære)...hæillte i krafta og lot dæ koke i ca 15-20 minutt...spedde på litt mæir vatt`n...vi bruke bestaindi` grovsailt(vanli` havsailt)når vi lage mat så bruke mæir æinn eg vijlla gjort mæ finsailt...3-4 go`e klype kanskje...masse grovpeppar...kokte 3-4 oppkutta gulrøtter som eg hadde oppi ætterpå (kokte dæinn alæina sia dæinn træng længer koketi`)Krydra mæ færsk timian...et par knivsodda kajennepeppar og chilipulver...vær litt førrseketi`...HOT...litt gurkemeie førr farga sin del...blainna så i en pakke cremefresh og 1/2 pakke fløte og skvisa en halv sitron oppi...hadde og i en klatt margarin førr smaken sin del...smak deg fram...like førr dæinn skal særveres haes kvit filitert fesk oppskorrn i passe store tærninga...eg brukte auar og torsk...ca.400 gram tellsammen...dæinn bli fort kokt så når fesken e hadd oppi må dæinn særveres straks...mæ en go` klatt creme fresh...en limebåt og en lit`n kvast timian på toppen...hot`n spicy...laga en ailoli tell som e laga av 3 eggeplomma...2 dl olivenolja...1 dl solsikkeolja...rør ijnn olja i eggeplomman litt ætter litt dæ likkje du vijnn og smak tell mæ sailt...peppar...2 præssa kvitløksfedda...et åar tsk.grov sennep...en kvisodd kajennepeppar og æi lita klypa sokker og nån dråppa sitron...attåt hadde vi foccacio laga ætter æi oppskreft eg fainn på nætte...hiv deg tell og æksperimenter...dæ e kjæmpearti`!!!:o) Særverte foccacio som døppes i aiolien tell suppa...gjæstan va` min bror mæ frue og 2 onga på 10 år og dæ arti`e va` at ongan førrsynte seg flæira ganga og syns suppa va` kjæmpego`...hihi...
Skal prøve å lage feskekraft av rækeskall og blåskjell i tellegg tell feskeavskjær næste gang...klæm :o))
Hehe...ja du har rett. De kjedelige tingene på den nederste lista kan vi gjøre ellers om året.
SvarSlettFortsatt god helg!
L.
Så sant,så sant.
SvarSlettHer jobbes det ute mellom regnskurene og inne når det bøtter ned ;)
Fortsatt god sommer! :)