tirsdag 26. juni 2012

Marked for mugger


I helga var jeg på marked. Der er jeg omtrent hvert år, og stort sett skjer det samme: Jeg kikker på mange ting jeg ikke har bruk for og derfor heller ikke kjøper, handler litt lodd, en vaffel og en brus, prater med folk, og kjører hjem.


I år lå det an til stort sett samme mønster, men så dukka denne mugga opp i en bitteliten bod litt inneklemt inne ved en vegg. Ei sånn mugge hadde min bestemor i dalen, og den frambragte minner om varm hjemmelaget sjokolade og påsmurte rundstykker. Jeg måtte med andre ord ha den.


Den hadde fått litt hard medfart i sin tid, så hanken var limt på igjen. Det spiller egentlig ingen rolle. Bruddet var uansett ikke så stygt, men det er mulig man kanskje bør unngå å servere varm sjokolade i mugga. 


Produksjonen er det Stavanger flint som står for. Jeg vet ikke om det er en hel serie i samme design. Min bestemor hadde alltid bare mugga, i alle fall som jeg husker. Hun hadde ei fin gul ei også, litt større, som også brukte å fylles opp med varm sjokolade. Jakten på ei slik er i gang.


En liten hilsen til selgeren til slutt, som jeg vet er innom og leser om min oldemors hus i blant. ☺

4 kommentarer:

 1. Så fin mugge! Den var du heldig med. Passer perfekt hos deg. Du viser så nostalgiske og fine bilder.

  Når det gjelder lysthuset vårt, så skal vi isolere det og ha oppvarmingsmuligheter, slik at vi kan bruke det fra tidlig vår, og kanskje til sen høst. :)

  SvarSlett
 2. Herlighet...beklager min "fraværelse"...til forsvar må sies at jeg ikke har vært innom noen...ferie tar på, hi, hi!!
  Så flotte beslag du endelig hadde fått tak i til den lekre gamle kommoden...og gangen ble skikkelig flott med ny farge, kan godt skjønne at den rosa ikke var helt "up to date".
  Likte så godt de sort/hvite bildene du hadde hengt opp i system i gangen...nydelig.
  Her sitter jeg i en bitteliten hytte på den lokale campingen og bare koser meg, men det regner.
  Fin dag til deg.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 3. Loppemarked er kjempespennende:) Eller, det kommer jo litt an på hva som selges der. Det er ikke alt som er like nyttig eller estetisk fint. Men så dukker jo slike skatter opp og gjør det verdt å ta turen. Ekstra moro at du fant noe som gir en viss affeksjonsverdi for deg.

  - Hilde -

  SvarSlett
 4. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger på bloggen min - gøy at du ble inspirert! Og takk for gode tips ang. pipa. Vi skal forsøke med grunning som har kvistlakk, det høres veldig lurt ut.
  Kjempefin mugge du fikk fatt i; den var nydelig! Så gøy med gode minner som knyttes til slike funn. Og gangen din var jo bare superflott! Virkelig forandring fra sånn som det så ut i begynnelsen! Likte veldig godt de beslagene du hadde på kommoden din, godt gjort å finne noen som var så like som originalen.

  Ha en fin-fin helg :o)


  mona

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...