søndag 24. juni 2012

Gangbart - før og etter


Det er på tide å feire den nye gangen med et lite tilbakeblikk på utviklinga gjennom de siste omlag 10 år. Jeg starter med det beste først: Nutiden.

Etter (2012):
Speilet er det samme 80-tallsspeilet som hang i gangen tidligere, men uten den tilhørende finér-kommoden. Med et strøk svart bengalakk glei det fint inn i den nye gangen. Jeg valgte å male den lille døra inn til boden i samme farge som veggen for å skape inntrykk av større flater, og det funka godt. Den en gang så luta kommoden fikk tilbake noe av sitt originale uttrykk med et par strøk mørk lakk, og fikk med det verdigheten tilbake. Med litt ny veggpryd på toppen, har man plutselig en helt ny gang.

Golvet er malt med Oxan gulvmaling S4005-R80B og veggene er malt med Lady Classic 15 S1005-R80B. Listverk rundt vinduer og utgangsdøra er malt med Lady Classic 40 Egghvit 0502Y 1001.

Aller først (2003):Da jeg flytta inn i 2003 sto huset stort sett slik min oldemor hadde forlatt det da hun flytta "på hybel" på omsorgssenteret. Rosa vegger. Veggtepper. Kobberfat. Og så noen plastblomster. Det var den gangen.

Før (2011):
I høst så det sånn ut. Jeg hadde flytta klesstativet (i og for seg bytta det også) for å unngå at klærne skygga for det lille lysinnslippet fra vinduet (delvis skjult bak trappa), bytta ut veggpynten med min egen, og erstatta skapet med en kommode jeg fikk hos min bestemor i dalen da jeg var tenåring. Men det var fremdeles like ROSA.


Etter høstens og vårens innsats er det kun småtteri som gjenstår: Friske opp dørene med ny maling og ny-gamle dørvridere (hvis jeg finner), og sette opp en liten bit taklist som enda mangler. Men det er artig å være ferdig med i alle fall ett rom. Bare ca 20 igjen...

2 kommentarer:

 1. Det er imponerende hvis det var din oldemor som hadde valgt den rosa.

  Det ble virkelig elegant.

  SvarSlett
 2. Litt av ei endring!Hakket meir roleg for auge,skikkeleg flott og sjarmerande blei det. Fint med måla tregolv, altså!
  Og eg ser du au har fått deg turkestativ, gratulerer! Berre satse på lite regn...

  Ha ei god sommarveke!

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...