søndag 27. september 2020

Bakgangen - før og etter


Med unntak av strøm er alt nå ferdigstilt i bakgangen, altså gangen som leder ut mot sjøsida av huset. Resultatet har blitt lysere og triveligere enn det opprinnelig var.


Slik så det ut da vi begynte. Det som var minst pent var at det ikke var gjort ferdig rundt døra. Ved å utnytte en siste rest av panel (og litt til) blei veggen ferdig, og vi kunne liste rundt døra. Vi gjorde også om på veggen bak skjenken. I mangel av mer panel blei det tapet her.


Oppdatering 4. oktober 2020: Jeg fant noen gamle bilder som er tatt i september for åtte år siden. Her ser man både trappa, strie-imitasjonen på veggene og den gamle mellomdøra. Vi er antakelig midt i en oppussingsprosess ett eller annet sted i huset, siden det står så mye rart på skjenken.


I hjørnet møtes det nye og det gamle panelet. Vi hadde flaks og fant fram til nøyaktig samme fargenyanse, så det var ikke nødvendig å male hele rommet på nytt.


Glassdøra leder inn til mellomgangen. Den erstatta en 60-tallsvariant som jeg tror jeg mangler bilde av.


Midt imot er døra ut mot sjøen. Her henger det litt arbeidstøy, og oppbevares grove sko og arbeidshansker. Krokene på veggen er forresten originale troll-kroker som fantes rundtomkring i huset da jeg flytta inn.


Dette før-bildet er vel mer reelt slik det kommer til å se ut i hverdagen, med unntak av lageret av filleryer.


I tillegg går trappa opp til loftet herfra. Det vil si den ene av to, og den vi bruker til daglig. Det er ikke den originale trappa. Den har jeg funnet rester av i skjåen, men denne blei nok satt inn på den tida denne delen av huset blei gjort om fra butikklokale / storkjøkken og til soverom, bad og gang.


Opprinnelig så trappa sånn ut, men jeg malte den med golvmaling for noen år siden. Pussing og grunning har gjort sitt, og malinga sitter fremdeles godt. Til høyre kan man også se det lekre tapetet jeg malte over med grønt omtrent samtidig.


Det nye golvbelegget er kanskje det største løftet for rommet som helhet. 


Ideelt sett skulle vi gjerne hatt fram det gamle tregolvet som finnes ett eller annet sted under det tilårskomne belegget som lå her, men det ville blitt mye mer arbeid enn vi får til nå. Golvet er helt sikkert svært nedslitt i tillegg, og vi valgte derfor å investere i nytt belegg som er lagt løst oppå og klemt fast med listene.


Tapetet på veggen heter Dun og er fra Duro. Det har et diskret mønster i samme grønntone som på veggene.

14 kommentarer:

 1. das schaut alles schon ganz wunderbar aus
  lg elfriede aus österreich

  SvarSlett
 2. С удовольствием наблюдаю за преобразованиями в Вашем доме. Вы просто молодцы!:)
  ...Углядела на окне вязаный мотив, покажите пожалуйста, если можно, поближе, уж очень нравятся такие вещи:))) Спасибо.

  SvarSlett
  Svar
  1. Спасибо. Занавеска связана крючком, возможно, покажу в другой раз. :)

   Slett
 3. Det er så gøy hver gang du viser en skikkelig forvandling. Bare trappen i seg selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du synes det. De er også av de morsomste å lage.

   Slett
 4. Helt herlig hos deg
  ja grunnarbeid lønner seg
  ønsker deg en fin Oktober
  klemmer i fleng fra meg :)

  SvarSlett
 5. Det er alltid inspirerende å se hvor fint det blir etter en oppussing! Kjempekoselig, og stor forbedring! Gratulerer! :)

  SvarSlett
 6. Er så kjekt og spennende å følge renoveringen av oldemors-huset. I tillegg til lærerikt.liker så godt tankegangen din, ta vare på det man finner bra og brukbart. Gleder meg til hver ny oppdatering.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre. :) Det blei dessverre ingen flere oppdateringer i år, men nå starter jo et nytt år. :)

   Slett
 7. GODE NYHETER ER DET JEG HAR BRUKT TIL DEG ALLE.
  Jeg har nylig lest om investeringer i krypto/forex/bitcoins fra en blogg, og jeg velger å prøve å tjene mer da jeg begynte å falle i feil hender, jeg mistet € 1000, jeg stoppet og sa til meg selv at dette er falskt til vennen min juliana fortalte meg om MR, JAMES TRADING PLATFORM, jeg tok raskt kontakt med denne mannen, og dette var hvordan jeg begynte å tjene € 8.000 hver uke ved å bytte bitcoins med ham, jeg tjener mer og mer. Du kan prøve i dag via kontakt nedenfor, bitcointrade965@gmail. com

  SvarSlett
 8. Mitt navn er Valerie N. Dette er en dag full av glede i livet mitt på grunn av hjelpen som mor daggry tilbød meg å hjelpe meg med å gjenopprette min eksmann med sin magi og kjærlighet. Jeg var gift i 6 år, og det var så forferdelig fordi mannen min virkelig var utro mot meg og lette etter skilsmisse, men da jeg kom over Mother Dawn, send en e -post på internett om hvordan hun hjalp så mange mennesker med å motta eks og hjelper å etablere forholdet. og gjør folk lykkelige i forholdet. Jeg forklarte situasjonen min for henne, og så lette jeg etter hjelp, men til min største overraskelse fortalte han meg at hun ville hjelpe meg med saken min, og her er det nå fordi mannen min har forandret seg for alltid. Han vil alltid være ved min side og kan ikke gjøre noe uten min tilstedeværelse. Jeg er veldig glad for ekteskapet mitt, en flott feiring. Jeg vil fortsette å vitne på internett at Mother Dawn virkelig er en sann heks. VENNLIGST VENNLIGST HJELP MOR DAWN NU LIVE E -POST: dawnacuna314@gmail.com eller WhatsApp +17168691327 hun er det eneste svaret på problemet ditt og får deg til å føle deg lykkelig i forholdet ditt.
  1 ELSKER STAV
  2 VINN TILBAKE EX
  3 KVINNEFRUKT
  4 STAVEKOMMONSJON
  5 BESKYTTELSE
  STAV 6 STAV FORRETNING
  7 STAV GOD JOBB
  8 LOTTERI STAV og STAV SAK

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...