torsdag 25. april 2019

Soverommet får nytt tak


Taket på soverommet var under nyere takplater det samme som på kontoret. Ikke så rart, forsåvidt, egentlig har jo dette en gang vært ett stort rom. På kontoret valgte vi å beholde det som det var. På soverommet var det derimot ikke like aktuelt. Selv om det er pent med bjelkene, er det ønskelig med litt lyddemping og isolasjon mellom etasjene. Ettersom taket i soverommet er baksida av gulvplankene på loftet, er det ikke så mye av de to tingene i utgangspunktet.


Samtidig er det jo pent med bjelker, så vi har valgt en mellomting. Vi lektrer ned 2 tommer, og isolerer med 5 cm. Bjelkene er 14 cm i utgangspunktet, så det blir fremdeles en stor del igjen av dem.


Deretter paneler vi. Vi bruker perlestoff av samme dimensjon som blant annet er å finne i taket på det som en gang skal bli nytt kjøkken. Det er også brukt på noen vegger, eller faktisk deler av vegger som for eksempel i gangen. Vi gjorde oss ferdig mellom tre av bjelkene i kveld, og så langt er vi veldig fornøyde med hvordan det ser ut.


Samtidig som vi blir mer og mer ferdig på soverommet, minker det igjen i materiallageret på det såkalte nykjøkkenet. Som jeg sikkert har nevnt tidligere mangler vi lagerplass for lange lengder, så dermed samles alt her. Også klesskapene fra soverommet står på samme rom, så akkurat nå er det rene hinderbanen fram til rene klær.

10 kommentarer:

 1. Fint å få pusset opp taket. Vi har fått lagt nytt innertak på et påbygg på hytta og nytt yttertak på hele hytta. En velmenende amatør har laget et tilbygg som ikke helt følger standarden, så det råtnet. Så hadde de lagt takstein på hele taket. Men taket var ikke bygget for det, så hele taket begynte å bue seg. Nå blir det tryggere og bedre på alle måter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt av en jobb dere har hatt, da. Det er jo et godt eksempel på at det er lurt å konferere med fagfolk før man gjør tiltak. :-)

   Slett
 2. Godt å få lagt nytt tak, det er en stor jobb.
  Fortsatt god helg!

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det jeg gruer meg mest til er at taket skal males. :-)

   Slett
 3. Svar
  1. Takk, jeg er også veldig fornøyd så langt. :-)

   Slett
 4. Så fint det blir! Gleder meg til å se ferdig resultat.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 5. Ei stund siden jeg har titta innom, smart løsning! Blir veldig bra dette

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er vi inne i et rykk, så det er litt nyheter å lese. :) Ja, synes også dette var ganske smart. Et kompromiss. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...