tirsdag 15. mai 2018

Forsmak på nytt kjøkken


I helga har vi rydda på det som skal bli vårt nye kjøkken en gang i framtida. Vi venter gjester, og trenger rommet til noe annet enn malerom og snekkerverksted en periode. Dessverre har vi ingen andre steder som er egnet til lagring av lange lengder med listverk og panel, så en liten haug må få ligge langs veggen inntil videre.


Det er ikke mindre enn fire vinduer i dette rommet. Tre av dem kommer antakelig til å bli i benkesonen, så der må vi vente med å liste. Det fjerde blir i spisekroken, og som et ledd i ryddinga satte vi opp listverket her på lørdag.


Det blir rett og slett veldig fint. Listene er høvla etter mal av de som opprinnelig har vært her, og består av to ulike typer: En som brukes på sidene og over vinduet, og en tjukkere variant som brukes under vinduet og sages til med ei fin avslutning i hver ende. Det er antakelig den fineste originale detaljen i hele huset.


Materialdunge til tross, jeg måtte rett og slett prøvekjøre spisekroken litt. Siden vi skal bruke rommet litt i pinsa, har jeg hengt opp noen loppisduker som midlertidige gardiner i hvert vindu og lagt matter på golvet for å dempe romklangen. Det er ingen tvil om at det kommer til å bli et lyst og trivelig kjøkken når vi en gang blir ferdig. I dag har vi utsikt til E6 når vi spiser. Når dette blir ferdig har vi utsikt mot fjæra og fjorden. Ingen tvil om hva som er å foretrekke.

6 kommentarer:

 1. Det blir et helt fantastisk rom! Og med den utsikten blir det nok lange måltider det! Morsomt med dukene :-) Kreativt!

  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser fram til å kunne sitte her å spise. (",)

   Slett
 2. Regner med at du gleder deg til kjøkkenet står ferdig.

  Antar at pinsegjestene er spent på hvilke forandringer som har skjedd i huset siden i fjor, eller er noen av dem stadig innom? Det må være stas for dem å se at barndomshjemmet blir godt tatt vare på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Pinsevennene bor såpass langt unna at de som hovedregel bare er her én gang i året, og da er "hva har skjedd siden sist" alltid et tema. Jeg har inntrykk av at de er fornøyde. (",)

   Slett
 3. Så vakkert det var.
  Blir nok super fornøyd med det rommet når du er ferdig.
  Artig med de dukene.
  Ha en fin tirsdag.
  Klem Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, jeg gleder meg veldig til det engang blir ferdig. (",)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...