torsdag 13. april 2017

Fra mørk sjakt til lys trappeoppgang


Hos oss har det nesten blitt tradisjon med et oppussingsprosjekt i påska. I år har planen vært å komme lengst mulig avgårde med det gjenstående arbeidet i leilighetsgangen. Bildet over viser hvordan det ser ut nå, etter to økter over to dager, og vi er veldig fornøyde med at det er blitt så lyst og fint.


Da vi starta på mandag formiddag såg det sånn ut. Dette er ikke et reellt før-bilde, for i fjor på denne tida var denne trappeoppgangen egentlig bare ei mørk sjakt. Flatene var enten umalte eller malt i en mørk grå-blå farge, og døra var ei gammel innerdør som vi skifta i høst.


Det har ikke vært trapp her opprinnelig, så oppgangen er laga av et plateoverbygd skrått tak som går inn i rommet over. Vi fant ut at det enkleste her ville være å tapetsere, og det var det første vi starta med. Tapeten er rett og slett kjøpt på C*** O*****, men passa veldig fint med den gråfargen som veggen nede i første etasje allerede var malt med. Overgangen dekka vi med ei smal list.


Trappa opp til leiligheta passerer gangvinduet nede i første etasje. For å lukke mellom etasjene har åpninga blitt ramma inn og dekka med ei plate. Vi ønsker å få inn mer lys i trappa, så derfor fjerna vi plata. Vi må jo helst fortsette å dekke åpninga mellom etasjene, så planen er å sette på et pleksiglass. Det må spesialbestilles, for de ferdige platene man får kjøpt rundt omkring er alle minst 17 cm for smale.


Etasjeskillet var tidligere dekket med plater, men i et anfall av optimisme var det noen som fjerna dem i håp om at veggpanelet gikk helt opp til golvet i etasjen over. Det gjorde det selvsagt ikke, så i det siste har det stått to gapende hull i veggen.


Vi valgte å sette på nye plater. Jeg synes det er greit å markere at det det er et etasjeskille her. Alternativet ville vært å skjøte på panelet og kanskje dekke skjøten med list, men jeg er ikke sikker på at det ville blitt så bra. Lengre tid ville det også tatt.


Her er alt malt med ett strøk med linoljemaling (unntatt listverket rundt vinduet), og det begynner virkelig å bli trivelig å oppholde seg i trappa.


Nederst i gangen var det en rest av den opprinnelige fargen. Det er mange argumenter for å beholde originalfarger, men akkurat her nede i mørket var det flere argumenter mot enn for. Mens jeg malte rundt vinduet oppe i trappa, gjorde favorittsnekkeren ferdig fôring og listing rundt døra.


Sammenlikna med hvordan det var mandag morgen er det nesten som et lys-sjokk når man nå kommer inn i denne gangen. Nå må bare det første strøket med maling få tørka skikkelig sånn at vi kan male resten. Deretter er det bare litt listverk igjen, og så kan vi sette et ferdig-kryss på denne gangen. (Hurra!)

4 kommentarer:

 1. Hurra fra meg også

  Det er så utrolig deilig å kunne stryke ting fra lista og se at målet nærmer seg

  God påske fra meg

  SvarSlett
 2. Det ble virkelig fint i gangen, nydelig tapet.
  Ønsker deg en fin søndag,

  Klem, Ida

  SvarSlett
 3. Hvilken forandring! Så flinke dere er! Mye arbeid i detaljer også med karmer og rundt vindu. Men pent og ikke minst lyst ble det! x

  SvarSlett
 4. hjelp jeg med min høydeskrekk ti hi
  herlige bilder forandringe er enorm
  jeg vill også heller pusse opp en å stå på ski....
  nyt siste påske dagen for i år
  klem Eli:)

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...