fredag 17. februar 2017

Skrelle lag for lag


Det er ikke alltid man bare kan hente fram et spann maling og en pensel når man føler behov for forandring. I alle fall ikke når noen har gjort det før deg. Nærmere bestemt fem ganger etter at det opprinnelig rødrosa skapet dette nærbildet stammer fra kom i hus.


Nå var skapet grått. Før det var det en lysere gråfarge. Før det igjen var det gult. Enda litt tidligere i livet sitt ertegrønt. Bak det ertegrønne var det blågrønt. Og helt bakerst altså: rødrosa. Det sier seg etterhvert sjøl at det ikke blir så bra å legge enda et lag maling oppå alt det der.


Vi brukte en vannbasert malingsfjerner som heter INFRA malings- og lakkfjerner. Den lukter ikke noe særlig og er grei å ha med å gjøre. Som det står på boksen, er det stor forskjell på nødvendig virketid i forhold til den enkelte maling som skal fjernes.


Dette laget med gult og deler av det grå laget kunne bare brettes bort etter en liten times virketid. Da er det jo kjempeartig å svinge sparkelspaden.


De eldste lagene måtte vi jobbe litt mer med, og malinga virka på en måte litt tørrere. Til slutt kom vi likevel ned på et nivå der det stort sett bare var den røde fargen igjen. Da vaska vi godt i flere omganger for å få bort alle rester av malingsfjerner, og lot det tørke godt.


Deretter pussa jeg skikkelig med et ganske fint pussepapir og fjerna alt av støv. For å være sikker på at den nye malinga skal sitte malte jeg med et strøk heftgrunn først. Og så - omsider - kunne jeg hente fram det spannet med maling som jeg hadde lyst å bruke.

1 kommentar:

  1. Skikkelig grisejobb det der, men ser jo rimelig effektiv ut malingsfjerneren da!
    Ble veldig bra resultat. Kult at dere tar vare på den plassbygde innredningen, ikke mange slike å finne i norske hjem lenger.

    SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...