mandag 25. januar 2016

Noe på tapetet igjen


Nå er det lenge sida vi har gjort noe som helst som kan minne om riving, gjenoppbygging eller annet oppussingsarbeid. Bortsett fra at jeg har malt og malt vindusrammer for å bli ferdig med mest mulig innen rapporteringsfristen til Kulturminnefondet, tror jeg knapt noen av oss har rørt et brekkjern eller ei sag siden midten av november. Det meste har vært sånn høvelig avslutta, og det var deilig å kunne ta litt ferie. Men pausen kan jo ikke vare i all evighet, så nå har vi bestemt at gangen mellom stua og badet - mellomgangen - skal bli det neste prosjektet.


Siden vi hadde tenkt å gjøre noe med den før eller siden har badedøra blitt stående uten listverk på denne sida. Dette bildet er tatt like før vi ga bort glasskapet som vises til venstre på bildet, og før golvbelegget forsvant ut i samme farta. Opprinnelig var det en brun tapet her, som jeg malte for noen år sida for å få gangen litt lysere. Lysere blei det jo, men pen har vel denne gangen aldri vært.


Ikke så praktisk heller, om man skal være helt ærlig. Det er hele fire dører her - de to andre er til loftet og til soverommet- og det eneste naturlige lyset kommer inn gjennom glasset i gangdøra. Derfor er det viktig med en lys farge på veggene. I tillegg går omtrent alle ledningene i hele huset akkurat gjennom denne gangen, så derfor har vi bestemt at det lureste er å beholde plateveggene sånn som de er, og tapetsere på tre av dem. Den fjerde har nesten ingen kabler som eventuelt på flyttes, så der planlegger vi å panele for å bryte litt opp.


I tillegg skal de to 60-tallsdørene UT, samme vei som golvbelegget fôr før jul. Det lå løst oppå platene, som lå på isopor, som lå på sand, som lå på plast, som lå på plater... Under der vet vi ikke hvordan det ser ut, men vi tenker å rive alt for å være sikker på at det er tørt og fint under før vi legger tregolv over igjen. Det gamle tregolvet antar vi er borte, men hvem vet. Også takplatene skal byttes ut med et paneltak, så selv om gangen er liten er det litt å gjøre. Aller først gjelder det å bestemme seg for hvilken av tapetprøvene over som skal få dekke veggene.

7 kommentarer:

 1. jeg kan ikke gi noen råd når det gjelder tapet. Jeg ser når det passer i et rom, men jeg hadde hatt problemer med å velge.

  SvarSlett
 2. Dere er bare sååå flinke
  jeg ville valgt den til høyre :)
  lykke til med valget
  blir gøy å se
  klem Eli:)

  SvarSlett
 3. Dette blir det spennende å følge med på. Massemasse lykke til! 😊

  SvarSlett
 4. I all verden! Golvbelegg oppå plater oppå isopor oppå sand oppå plast oppå plater. Kva tenkte dei med? Haha.. Fin den tapeten til høgre! Eg har så vidt byrja å krible i oppussingsnervene mine, det er heilt rett, ein skal ha ein god pause vinterstid (min varer no litt lenger enn dykkar då). I mitt tilfelle så har eg no to hus å tenke på, mitt eige hus og prosjekt der og min kjærast sitt hus som også treng sitt....Så det vert eit spennande år sånn sett!

  SvarSlett
 5. Åff jeg blir sliten bare av å tenke på det , alt arbeidet . Her skal ikke et j... gulv til brytes opp ! blir bra etterpå da men . Tapetene er fine synes jeg og brudebildet til høyre , er kjempe nydelig ! fin dag til deg ! Klem

  SvarSlett
 6. Er så mye arbeid når man skal pusse opp! Men det er veldig gøy etterpå da :)

  Så gøy at du likte stuebordet! Utrolig moro å finne noe sånn på loftet :)

  SvarSlett
 7. Mye spennende i gamle hus, vi er heldige som har tilgang til moderne isolasjon.
  Har en tapetvegg på soverommet som minner om den til venstre, veldig fornøyd med den, men siden gangen deres er så liten ville jeg valgt den andre. Og så virker den mer tidsriktig for huset

  Følger spent med fra herfra

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...