søndag 14. juni 2015

Så smått i gang igjen


Etter at vi bygde om spiskammers-veggen for å få på plass det nye sikringsskapet, har spiskammerset ikke vært så mye i bruk. Fryseskapet og det ekstra kjøleskapet har stått der hele tida, og våre pinsegjester fant kreative løsninger for å oppbevare det de hadde med seg av "spesialkost".


Siden spiskammerset faktisk er et av rommene vi har god bruk for hele året, var det bare å ta seg på tak etter oppussingspausen vi har hatt siden pinse og rett og slett begynne på jobben. Som på loftet var det også her bare meget enkle panelvegger der det har blitt avdelt i seinere tid, så vi bygger opp nye vegger.


Mens husets herre avklarer behovene inne, er det husets frue som tar seg av håndteringa av store, farlige verktøy ute.


Fordelen med å måtte bygge nye vegger, er at man får anledning til å sette opp noe som faktisk er i vater. Ulempen med å gjøre det er selvsagt at da se alt det andre enda litt skjevere ut, men det er jo også litt av sjarmen.


To av veggene har det originale panelet i god stand på plass, og det skal vi beholde. Det er en annen type enn hva det ellers er mest av opprinnelig, men finnes blant annet på en vegg i naborommet. Denne veggen har også beholdt den originale fargen ser det ut til, fordi den har vært gjemt bak et innebygget skap. Det er på tankestadiet å beholde den, men ettersom den er ganske mørk og rommet ikke har naturlig lys må det tenkes ganske nøye gjennom.

8 kommentarer:

 1. Hehe jeg må le , du skriver så morsomt !!! Ja spiskammerset er det beste og koseligste rommet i hele huset synes jeg . Så det var ikke langt unna at depresjonen sa bang her , da jeg oppdaget rot av ting utover i spiskammerset og et digert hull som , antagelig rotta har spist seg opp igjennom det helt nye gulvet . Det gammle gulvet ble helt fjernet og alt er nytt og nå nytygd :( Det er så trist og så forbasket ergelig ! Sånn er livet du ! Fin soldag til deg ! Klem

  SvarSlett
 2. Ser samme blåfargen går igjen hos dere som den gjorde på kjøkkenet og i spiskammerset vårt. Tydelig at blått var fargen :) Antar det var hos dere som hos oss at målet var å holde flua borte (?)

  SvarSlett
 3. Se der ja, det går framover. Her står det litt i stampe men det er fordi vi holder på med en del grunnarbeid.I år har vi bestemt oss for å reise bort i ferien og det står vi på tur for nå. Ha en fortsatt fin sommer.

  SvarSlett
 4. Hei hei . Ja vi må nok legge gift , selv om vi ikke har noe lyst til det . De sier jo at da trekker rottene ut etter vann , men min ærfaring er at de blir liggende i tak og vegger, gulv og stinke helt forferdelig !!! :( Det er nok eneste utvei , ellers kan de jo plutselig begynne å vandre under de andre nye gulvene våre også. J.... surt dette her ! Uff ! God kveld til deg ! Klem

  SvarSlett
 5. Så utrolig flinke dere er, misunner deg som får spiskammers...
  Takk for hyggelig kommentar hos meg.

  Klem Ida

  SvarSlett
 6. Fantastisk hvor driftige dere har vært siden jeg var innom her sist! Veldig gøy å se! Her på bruket føler jeg vi fremstår som særdeles late for tiden, selv om ytterveggene sakte, men sikkert får hvitfargen sin. ;-) Skjønner godt at du har hevet deg på rabarbra-pai-bølgen, det er jo så godt :-) Kjente jeg fikk lyst på neslesuppe da jeg leste innlegget ditt også. Fikk det en gang da jeg var liten, og husker det som en veldig smakfull opplevelse! Mona

  SvarSlett
 7. Misunner dere spiskammerset! Blir kjempebra! I det lille huset vårt får vi nøye oss med matskap :)
  God helg og klem fra meg

  SvarSlett
 8. Stikker bare innom for å ønske en riktig god sommer :) Pam

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...