lørdag 28. januar 2012

Uredde gjester


Jeg hadde trivelig besøk i går, av min onkel S og tante T. Antakelig kloke av skade hadde de med seg både bamsemums og nøttemiks. Denne unge damen hadde imidlertid slått på stortromma og bakt. Ja, rett og slett blandet egg, sukker og resten av ingrediensene til ei god gammeldags rullekake.


Med strupene lesket av varm te og smørkremen i den overraskende gode og luftige kaka gikk samtalen til langt ut i de små timer, og vi kom selvsagt inn på temaet Åndenes makt. Kjærestens teori blei malende beskrevet for de nye lytterne, og saken blei grundig drøftet på saklig vis. Min onkel stilte seg noe tvilende til det hele. Jeg må jo innrømme at en hel oppvekst i huset trolig gjør ham til noe av et kronvitne. På den annen side: Den ånden som stiller øverst på lista av mistenkte i vår sak forlot vår materielle verden lenge etter den tid.


Uansett kunne min onkel fortelle at han aldri hadde vært redd her i huset. Det vil si, han hadde aldri fått anledning. Da han, som yngstemann i flokken, blei stor nok til å være alene hjemme mens min oldemor dro på bygdekino med venninner eller i annet ærend der små gutter ikke skulle være med, hadde han nemlig vært bittelitte grann redd. Men det kunne han ikke si, for min oldemor skrøt til alle venninnene sine og sa at "Nei S, han er så flink at.  Han kan være alene hjemme uten problemer." Og da kunne han jo ikke si noe, da, han måtte bare være alene hjemme. I et stort gammelt hus, med to store etasjer og masse lyder på loftet. Det nytter ikke å gå rundt å være redd i lengden da, nei.

Bildene: Serviset er umerket, men et av min oldemors gamle.

7 kommentarer:

 1. Rullekake med eller uten sjokolade må det være flere år siden jeg spiste sist. Jeg baker mye mindre enn før.

  Når det gjelder desember - så hadde jeg, som mange andre laget ferdig mange innlegg tidlig på høsten.

  Jeg er ikke redd for å være alene i huset, og vi har aldri merket noe spesielt. Men jeg synes det er greit å ha hund hvis mannen ikke er hjemme.

  SvarSlett
 2. Hmm.. spennende med det gamle huset deres da.. litt småspøking der kanskje? :) Er også interessert i Åndenes makt. Vi bor også i et gammelt hus, opprinnelig bygd sist på 1800-tallet.

  Akkuart det serviset du viser her hadde mormoren min. :)Koselig å se det.

  Bildene som ble tatt her i går skal jeg si mer av når det nærmer seg utgivelse. :)

  SvarSlett
 3. Hei :o)

  Takk førr koseli` kommentar på bloggen min...dæ varme skal du vette !!
  Skikkeli` retroservise du har...ho bæstemor hadde nåkka lignanes mæn mæ brunt mønster :o)
  Vesst du har masse mattefijlle ligganes så e dæ bære å hive seg i hæklinga...kjæmpearti`!! Har snart æi fijllevæska klar i litt mæir rustikk stil... dæinn bli større...mæir som en bag...hihi...og så e plan å hækle sængførrlæggera tell å ha på dæ "oppgraderte" soveromme` vårres når dæ bli færddi...gle`r meg!!
  Ruillekaka såg kjæmpego` ut og smakte sekkert førrtræggeli`...eg e bett`n av cupkacesbasill`n så dæ bli en del utprøving på dæinn frånt`n...hihi:o)
  Gamle hus har masse lyda og et levd liv mæn eg har ikkje mærka nåkka tell dæ hæime i gammelhuse`e tell ho mor og han far da eg vaks opp. Håpe du har en flott søndag så blogges vi...klæm fra dæ likkje rø`e huse`i skogen...Vintagepia

  SvarSlett
 4. Hei! Har du ikke funnet beslagene enda? Ikke hatt besøk av elektrikeren heller? Jeg syns dette er merkelig...men du vet jeg tror ikke gamle folk var så redd for "ting" før i tia.

  Koppene var skikkelig nice...og sånne hadde vi i mitt barndomshjem...de e nydelig å drekk a!

  Kos deg videre med å undres...
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. ...glemte jo å spørre om hvem som kikker ut av vinduet til høyre på headeren din??...

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, kanskje det er den skyldige?

   Men vi er i alle fall halvveis: Elektrikeren har vært, men beslagene finner jeg ikke...

   Slett
 6. Hørtes ut som dere hadde en koselig stund, og den kaken så jo bare nydelig ut!
  Flott servise, som sikkert bringer fram mange gode minner.

  Ha en flott uke :o)

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...