torsdag 2. september 2010

Ta en globoid


Etter tre dager med feber og hoste passer det utmerket å finne fram ei gammel eske med Globoid. Eska er fra 1978 - altså nesten på min alder - men det opprinnelige innholdet har nok stillet noens smerter for mange år sida. Grunnen til at akkurat denne eska har overlevd her i huset er nok at den nå huser delene til et ødelagt armbånsdsur, antakelig min oldemors.
Produsenten Nyegaard & Co fikk visstnok hjelp av en konditor (!) med erfaring fra dropsbransjen (!!) da de i 1913 klarte å finne opp en tablett med acetylsalisylsyre som holdt seg hard i emballasjen men løste seg opp når den havna i magen. Deretter satsa firmaet steinhardt på markedsføring, og i løpet av de kommende tiårene blei slagordet Ta en Globoid nordmenns løsning på alt fra hodepine til tunge depresjoner. I 1957 blei det solgt 145 millioner Globoid-tabletter her til lands.
Nå til dags selges det bare noen få millioner. Men jeg lurer nesten på om jeg skal få tak i en pakke. Eska lover nemlig at et par tabletter lindrer både hodepine, tannpine, forkjølelsesubehag og giktplager. Og alle som har hatt real influensa vet jo at da kjennes det ut som om man er ramma av - minst - alle disse symptomene på en gang.

4 kommentarer:

 1. Bjuteful Globoid. Har ei sånn eska eg og:)

  SvarSlett
 2. Nå har jeg kosa meg inne hos deg. Så mange fine, gamle ting du viser. Artig at du også er fra Troms. Takk for at du har stemt på meg. Det mest spennende er jo når juryen velger ut sine 5 kandidater som skal vises på tv2 god morgen norge. :) Er spent på om vi blir blant dem. :)

  SvarSlett
 3. Artig med slike gamle medisin esker og flasker..

  SvarSlett
 4. Trivelig med besøk fra andre enn slekt og venner med spesiell interesse for min oldemors hus. :)

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...