søndag 20. april 2014

Slukker sorgen


Siste repetisjon av gammel skolelærdom i dag, på påskemorgen. Første påskedag er tradisjonelt festdag; fasten er over, den stille uke likeså og det er på tide å hente fram festklær og legge i seg påskeegg. Alt for å feire at Jesus sto opp fra de døde. Jeg tror det er selve lyset fra oppstandelsen som er illustrert her, med lamslåtte - eventelt svimeslåtte - vakter på hver sin side av grava.

Den nye utviklinga i saken blei oppdaga av to kvinner som skulle stelle liket. Da de kom til grava oppdaga de at steinen som stengte åpninga var veltet vekk, og at grava var tom. Plutselig sto det to menn i skinnende klær der, som sa Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde? Han er ikke her, han er oppstått. Da husket kvinnene at Jesus hadde sagt at han skulle stå opp igjen, og de løp glade avsted for å fortelle dette til disiplene.

1 kommentar:

  1. Så kjempekult med de gamle tegningene! Kikker fortsatt sporadisk innom hos deg. Jeg er mest på Instagram nå, hvis du er der, finner du meg på #julibakken :)) Fortsatt fin vår i nord!

    Line

    SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...