onsdag 8. april 2020

Minipåskeprosjekt


Det har blitt tradisjon hos oss å ha et prosjekt på gang i påska, men i år har hverken verden eller livet ligget helt til rette for å sette i gang med noe større. Noe tenkte vi likevel at vi ville gjøre, derfor henta vi fram et punkt som har stått på arbeidslista lenge: Maling av stuetaket. Bildet over viser sluttresultatet, som blei ei stor forbedring fra utgangspunktet.


Siden det står noen ekstra tunge møbler i stua fant vi ut at det beste var å dekke til det meste med plast mens vi jobba, og ellers renske bort alt av småting på vegger og hyller. Det fikk meg til å tenke litt på britiske kostymedrama på TV, der familien kommer til sommerslottet sitt og alle møblene er dekka med laken.Taket er pappspent en gang på 60-tallet, og er prega av både naturlig gulning av malinga samt mange år med intensiv nytelse av tobakk i mange slags former. Da er det ekstra takknemlig å dra malingsrullen over underlaget. 


Dette er før-bildet fra samme vinkel som det øverste, og det er ganske stor forskjell til det bedre. Selve jobben var egentlig ganske fort gjort, og et klassisk eksempel på hvorfor gjorde vi ikke dette før? Men nå er det gjort, og som en ekstra bonus er hele stua rundvaska i samme slengen. Historisk.

6 kommentarer:

 1. Deilig å få malt taket! Men det krever sine forberedelser, og det er ikke så lett å flytte pianoet. Gratulerer med flott resultat! :) Er det noen akantusinspirerte kruseduller i oldemorhuset, da? Se invitasjon på min blogg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, godt å få det gjort. :) Jeg har sett etter slike kruseduller uten å finne noen. Var sikker på at jeg hadde et slikt dørhåndtak som du viste her også, men det viste seg å være en enklere variant uten snev av akantus. :)

   Slett
 2. Det var bra jobba, noen ting utsetter man bare..
  Ha en fin dag,

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. :) De tingene man har utsatt lenge er det jo ekstra deilig å få gjort. :)

   Slett
 3. Åhh, herlighet, så deilig å få gjort! Taket i ståva her på Kleiva trenger sårt et strøk maling, vaska det til og med for to år siden for å klargjøre det for maling..

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du like glad i levende lys som jeg, må du nok fare over det med vasketua igjen før du maler. :) Lykke til - kanskje det plutselig skjer i år?

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...