tirsdag 31. desember 2019

Hva skjedde i 2019?

Det er årets siste dag, og dags for videreføring av tradisjonen med en liten årskavalkade over det som har blitt gjort - og kanskje ikke gjort - i min oldemors hus.



Januar
I januar gjorde vi mye småarbeid på kammerset som tilhører leiligheta oppe. Blant annet lista vi under taket, og fikk en fin overgang mellom det "nye" pappspente taket og de gamle listene og veggene. Ei ny gardinkappe av et gammel hekleri fra oldemor blei det også.


Februar
I februar kom vi endelig i gang med å bygge opp igjen golvet på det som skal bli soverommet vårt igjen, altså deler av det gamle kontoret og hele det gamle soverommet. Av og til er det kanskje verst å komme i gang, men plutselig var dagen kommet dag vi fant ut at nå! starter vi.


Mars
Den siste dagen i mars nådde vi en milepæl: Da var hele golvet på plass, og det var plutselig mulig å gå fra gangen og inn på kontoret uten å balansere på bjelkelaget. Og med golvet på plass fikk vi et mye bedre inntrykk av hvordan det endelige rommet kommer til å bli seende ut.


April
Årets påskeprosjekt blei å kle veggene og taket i soverommet. For å få litt lydisolasjon mellom etasjene valgte vi å lektre ned 5 cm mellom bjelkene og kle med perlestaffpanel. Samme type panel er opprinnelig brukt i taket på nykjøkkenet.


Mai
I løpet av mai blir det både tapetsert og lagt halvpanel på veggene i soverommet. Alle de gule prikkene på panelet er schellakk som skal hindre kvistene å komme gjennom malinga. Tapetet er et lyst og enkelt art deco-mønster som likner bittelitt på det originale (se februar-bildet).


Juni
I juni gjorde vi ingenting som kunne relateres til oppussing av huset - kanskje med unntak av å rydde litt etter vårens prosjekter.


Juli
I juli erklærte vi kammerset som ferdig, og presenterte før- og etter-bilder. Strømmen var riktignok ikke montert enda (det er den fremdeles ikke), men den ekstra senga hadde allerede vært i bruk og godkjent under årets pinsetreff.


August
I august gjorde vi det første forsøket med å male golv med linoljemaling. Det viste seg å ta tid, både til tørking og herding, og ikke minst fordi det krevde mange strøk å få det jevnt. Det kan faktisk hende at jeg burde spandert enda ett strøk, men det prioriterte vi ikke tid til.


September
I september gjorde jeg enda et eksperiment med linoljemaling, nemlig å blande meg fram til en farge som skulle være så lik som mulig den opprinnelige syregrønne som var rundt vinduene i det rommet som nå er kontoret. Om jeg skal si det sjøl, klarte jeg det temmelig godt. 


Oktober
I løpet av oktober var enhver flate på kontoret malt (endog dobbelt, her angra jeg og skifta veggfarge i løpet av året), samtlige lister var på plass og alt var klart for å innredes. Som vanlig mangla strømmen (og det gjør den fremdeles), men pytt sann.


November
I november kom et nymalt skrivebord på plass, og et bokskap vi kjøpte i 2018 blei endelig montert og flytta inn i. I tillegg kom andre småmøbler som var tiltenkt rommet dit de skulle. Dermed blei det også ryddigere andre steder i huset, der stabler med bøker og permer hadde ligget eller ekstra møbler var skvisa inn.


Desember
I desember har tida stort sett blitt viet til enkle juleforberedelser og tid sammen med andre. I kveld får vi kanskje legge noen planer for 2020. Det er jo ikke bare et nytt år som ligger foran oss, men et helt nytt tiår. Et hav av tid å ta av for den som liker sakte renovering.

Godt nytt år!

10 kommentarer:

  1. Eg likar omgrepet "sakte renovering".

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er smart både med hensyn til huset og eierne. :)

      Slett
  2. Takk for alle hyggelige hilsener og jeg ser fram til tekst og bilder fra det som skjer hos dere.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk det samme. Det løsner nok etterhvert hos oss også i 2020. :)

      Slett
  3. Det er blitt så fint :) Glede meg til neste besøk, og til vi skal bygge i nr. 334. <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! :) Ja, vi må begynne å planlegge litt bygging snart. :)

      Slett
  4. Så fint det har blitt,
    Riktig godt nytt år⭐️

    Klem, Ida

    SvarSlett
  5. Syns dere hadde et riktig produktivt år!

    Og nå med et helt nytt tiår får kanskje vi også gjort noen prosjekter ferdig 😅

    SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...