søndag 25. februar 2018

Att-og-fram-rommet på lista


Nykjøkkenet, som altså ikke enda har blitt et kjøkken, har i påvente av å faktisk bli vårt nye kjøkken blitt et slags att-og-fram rom. Med jevne mellomrom er det ganske strigla her. Ett år hadde vi det faktisk så strigla at vi feira både jul og nyttår her inn. Det var utrolig trivelig.


Så fikk vi masse nytt panel som måtte lagres tørt og fint, og i mangel av gode uthus er innendørs det eneste alternativet. Da er det kun nykjøkkenet som er langt nok til de lengdene som blei levert, og alt blei stabla opp under vinduene på langveggen.


Så trengte vi to ekstra soverom, og rydda og vaska rommet igjen for å gjøre plass til to senger. Som bildet avslører lå panelet fremdeles under vinduet (som fikk gardiner før gjestene kom), men ellers var det meste av annet byggrelatert rydda bort.


Nå er vi der igjen: En ny materialstabel ligger på golvet (listverk denne gangen), og rommet brukes som lager for alt som havner i kategorien diverse. Det er fristende å sette fra seg ting her, ettersom rommet ligger tvers over gangen fra inngangsdøra og for det meste brukes som malestue og ikke så mye annet.


Da vi åpna opp dette rommet i januar 2015 var det mange som spurte når vi tenkte vi skulle bli ferdig med kjøkkenet. Jeg husker jeg svarte "Tidligst 2018" og syntes det var kjempelangt fram i tid. Vel - disse bildene er tatt i kveld. Tre år er utrolig kort tid. I alle fall her i huset. Det har ikke vært stillstand her inne, men lynets hastighet kan vi ikke påberope oss.


Nå tenkte jeg at jeg skulle sette vestveggen og nordveggen på arbeidslista for februar (det som er igjen i alle fall) og mars. Vestveggen trenger virkelig å skrapes og kittes. Det gleder jeg meg ikke til, men er jeg heldig går det greiere enn jeg frykter.


Nordveggen krever mye mindre. Bortsett fra at jeg må finne en bra plass til varevinduene først, tror jeg stort sett det handler om litt kitting og en grundig vask. Derfor tenkte jeg at jeg skulle spare den til sist, eventuelt ta den innimellom dersom det blir veldig tøft for armene å skrape østveggen.

Sånn, da var (arbeids)lista lagt. Motivasjon - her er jeg!

4 kommentarer:

 1. Jeg vet hvor enkelt det er å lage et roterom/lager. For tiden er det kjelleren som er min dårlige samvittighet. Kombinasjonen av dårlig form i vinter og lange perioder med mange minus ute gjør at kjelleren ikke er et sted for varig opphold.

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff ja, det er verdens enkleste sak. Ute av syne, ute av sinn. Lykke til med kjelleren når mildværet melder seg. (",)

   Slett
 2. Her har vi flere sånne rom. Det "artigste" er når de jevnlig må bli gjesterom. Neste ladning med storinnrykk er til påske. To gjesterom er klare. Et må ryddes og et må tømmes for oppussingen som pågår og bli reserve med seng. Hurra!
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Felles skjebne, felles trøst. (",) Men enig, akkurat det der er litt stress. Lykke til fram mot påske - det ordner seg alltid til slutt.

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...