søndag 31. desember 2017

Hva skjedde i 2017?

Det er årets siste dag, og jeg har lyst til å oppsummere det som har skjedd i oldemors hus i løpet av 2017. Det har ikke vært vårt mest aktive år, men likevel er det flere punkter som har blitt kryssa av på lista.


Januar

I januar malte jeg brannmuren bak vedkomfyren. Den var opprinnelig en slags brun, men jeg hadde reparert noen sprekker og grunna den med heftgrunn for mange år siden. Brannmuren blei det første punktet på lista over alle små ting som hadde blitt stående ugjort, som endelig blei gjort i 2017. 

Februar

Det ser ikke så omfattende ut, men var det likevel: I februar brukte jeg mange arbeidsøkter for å fjerne lag på lag med gammel maling på disse skapdørene. Det ytterste laget var samme farge som veggen, men jeg hadde lyst til å skape en helhet med benken under. Etter at all malinga var fjerna, kunne jeg endelig pusse og male på nytt igjen. Som prikken over i-en satte jeg på nye dørhåndtak.

Mars

I mars fjerna jeg omtrent én million små spiker, og sparkla omtrent like mange spikerhull på denne veggen i nykjøkkenet. Deretter malte jeg den med linoljemaling i fargen Isblå. Den er nesten helt identisk med den fargen som var der fra før.

April

I april gjorde vi ferdig trappeoppgangen til lofsleiligheta. Den gikk fra å være mørk og mystisk (evt. litt skummel) til å bli lys og direkte trivelig. Når jeg tenker tilbake på 2017 er kanskje dette det mest omfattende delprosjektet vi gjorde.

Mai

I mai gjorde vi ferdig listverket rundt dørene i leilighetsgangen, og satte på plass litt enkel møblering som sto på lager andre steder i huset. Det er greit å få tatt i bruk noe av det man har tatt vare på. Forandringa i dette rommet blei ganske stor, ikke minst fordi den fine tømmerveggen var skjult av plater for halvannet år sida.

Juni

I juni kommer endelig sommeren, og det blir ikke gjort så mye innendørs bortsett fra at jeg rydder det såkalte kammerset oppe i leiligheta slik at det er klart til til pusling der etterhvert.

Juli

I løpet av juli gjør jeg unna flere av de småjobbene som har stått lenge, blant annet kitting og maling av vinduskarmer. Det er ofte den type siste finish som blir utsatt for lenge her i huset.

August

I løpet av sommeren blir det innført nytt adressesystem her jeg bor, og jeg kjøpet nummerskilt i emalje for at det skal passe best mulig til huset stil for øvrig. Som en liten ekstra effekt, kjøper jeg også et navneskilt til å henge ved inngangsdøra. På tross av produsentens advarsler klarer "vi" å ødelegge det ene hjørnet når det skrus opp, så patinaen er allerede sikra.

September

I løpet av september blir sprekkene i taket på gulrommet kitta, spikerhodene blir dekka med jernmønje og taket får to strøk med linoljemaling. En ganske tung jobb, men godt belønna i form av resultater.

Oktober

I oktober står mange små prosjekter på lista, og ett av dem er å få på plass noen nye, gamle dørvridere som har blitt liggende i eska. 50- og 60-tallets dørvridere måtte vike plassen for mer tidstypiske messingvridere som passer bedre til dørbladene (og huset for øvrig).

November

I november blander jeg for første gang to kulører linoljemaling sammen til en tredje. Jeg hadde blanda noen prøver før jeg bestemte meg, men det er likevel spennende å se om det blir som jeg har tenkt. Heldigvis blir det det, og den nye blåfargen maler jeg på veggene i kammerset oppe i loftsleiligheta. 

Desember

I desember har det ikke blitt gjort noe annet enn å kose seg med adventstida, og vente på juleferien. Det vil si, jeg har malt en liten dørstokk, for å utnytte at det ene gjesterommet på loftet likevel var oppvarma. Den har for såvidt stått et par år umalt, så det er ikke så verst bare det. 

Årets første innlegg handla om lister, og i løpet av året er det blitt noen avkryssinger på de listene jeg hadde. Noen flere punkter har også blitt føyd til, de får 2018 håndtere.

12 kommentarer:

 1. Riktig godt nytt år. Slik det ser ut nå kommer nok mannen min til å reise opp til Lyngen for å hjelpe kompisen sin med å legge nytt tak på et av husene i Øvergård. Kanskje jeg koster på meg en flytur oppover jeg også. Da skal jeg jammen kontakte deg først, så kanskje vi kunne treffes. Gøy å følge med på alt som skjer i huset ditt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det synes jeg var en glimrende idé, ta gjerne kontakt dersom det blir tur på deg også. Vi høres! (",)

   Slett
 2. Imponerende arbeid i 2017. Jeg tok en tilsvarende gjennomgang og er fornøyd med 2017.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er gøy med et tilbakeblikk, av og til kan det motivere til å se framover også. (",)

   Slett
 3. Så fint med en ‘årskavalkade’. Det er jo blitt en del endringer i huset ditt i 2017 også. Ting tar tid når det skal gjøres ordentlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er første årskavalkade, med det var jo ganske artig for meg også. (",)

   Slett
 4. Koselig med årskavalkade .
  Godt nyttår ,måtte det bli et fint et.
  Klem Christina

  SvarSlett
 5. FOR en jobb, men så utrolig bra det blir. Godt nyttår til deg og dine,

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, og takk det samme til deg! (",)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...