mandag 5. juni 2017

Noe å pusle med


Vi har hatt mange småprosjekter på gang helt sida januar, men nå har jeg egentlig ikke noe spesielt jeg  gjøre i ukene. Det er strengt tatt nykjøkkenet som står for døra, men før jeg kan gjøre særlig mer på egenhånd der, må nok husets egen snekker trå til litt ei helg eller to. I mellomtida er det ikke fritt for at jeg blir litt rastløs etter middag på hverdager, ettersom det har blitt en vane å pusle med litt maling eller annet småtteri noen timer hver dag.


Derfor har jeg funnet ut at jeg likegodt kan fortsette litt oppe i leilighetsdelen. Dette rommet ligger innafor stua. Det var det rommet som egentlig sto som neste delprosjekt der oppe. Vi var kommet så langt at vi hadde fastsatt en ryddedag der i begynnelsen av november, men måtte plutselig utsette det likevel. Ting lå ikke til rette for ny innsats før helt i begynnelsen av mai, da jeg tok en aksjon der i forbindelse med litt anna rydding på loftet. Rommet er ikke så stort, så det var temmelig fort gjort.


Dette er døra som fører ut til stua i leiligheta. I tida før og etter krigen var det min oldeonkel som bodde her, og såvidt jeg har forstått brukte han dette rommet som stue (sågar finstue), mens det som i dag er stue var et slags kjøkken. Da var det selvsagt et vindu på rommet, men det er i dag dekka til med den plata som vises på de to øverste bildene. Utvendig er vindusåpninga kledd igjen med panel.


Det med vinduet går det alltids an å gjøre noe med, men et større problem er at trappeoppgangen vi nettopp har gjort ferdig går gjennom over en fjerdedel av rommet. Den ses veldig godt på dette bildet, og litt på det aller øverste bildet. Det som er igjen av golvet er ikke særlig til nytte som vanlig rom mer, men vi tror vi har en passe god plan for hvordan vi kan få brukt det til noe likevel. Nå kan jeg i alle fall begynne litt forsiktig med oppussinga.

4 kommentarer:

 1. Jeg fant fram til plantegningen for å forstå at dette er hjørnerommet og med en innkasset trapp fra 1.etasje. Dere har virkelig hatt noen utfordringer med planløsningen i dette huset.

  Uten vindu så blir vel dette en bod?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er endel kriker og kroker her, ja. Det ligger nok an til å bli bod, men vi vurderer også å sette inn om ikke annet et lite vindu.

   Slett
 2. flinkinger
  dere står jammen på
  ønsker dere en fin helg
  klem Eli:)

  SvarSlett
 3. Så flinke dere er, det blir helt sikkert flott her også!
  Ha en fin helg,

  Klem, Ida

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...