tirsdag 9. august 2016

Badet - før og etter


To år etter at badet egentlig blei helt ferdig, innser jeg at jeg aldri har lagt ut bilder som viser hvordan det faktisk blei til slutt. Det er jo liksom litt av poenget med å legge ut bilder underveis i prosessen - hva blir resultatet? Selve plasseringa av do, vask og dusj er beholdt, men ellers er det faktisk større forandringer enn jeg trodde når jeg ser på disse bildene fra den dagen vi begynte rivinga i august 2013 (etter øverst og før nederst).


Den gamle baderomstapeten inspirerte til fargen på det nye panelet - grønt var liksom blitt baderomsfargen her i huset. Badekaret var imidlertid ikke noe vi ønska å beholde. Jeg er ingen badenymfe, og husets nestsjef er altfor lang for de badekarene som ville fått plass her. For å få plass til et romslig dusjhjørne valgte vi å endre fra liggende vindu til stående.


Vasken, som før bare hang rett på veggen, har fått en gammel kommode som servantskap, noe som også ga oppbevaringsplass. Nytt større speil og andre lamper heva kosefaktoren, og det åpenbare valget om å erstatte stråleovnen på veggen med varme i golvet heva komforten betraktelig.


Vi valgte å bruke golvbelegg også på det ny-oppussa badet, og angrer ikke på det. Det er lunt, mjukt og godt å gå på, og ikke minst lett å holde rent. Det gamle hadde begynt å bølge seg der limet hadde sluppet under, og var det stikk motsatte når det kom til renhold.


Det smarteste vi gjorde, var å flytte varmtvannstanken som før opptok dette hjørnet, ned i potetkjelleren. Dermed frigjorde vi et hjørne på 60 x 60 cm, noe som kom godt med i og med at vi ikke har eget vaskerom i huset.


Det betød at vi måtte kjøpe ny bereder i en litt slankere modell for å få den ned kjellerluka, men om ikke så mange år ville det uansett vært den anbefalte skjebnen for en såpass gammel modell.


Det blei en aha-opplevelse for meg da jeg innså at man faktisk kan ha trepanel på badeveggene. Det synes jeg passer best i dette gamle huset. Stor takk til Åshild i Bestemors hage som har masse erfaring med oppussing av gamle hus, og som svarte på de spørsmålene jeg hadde mens jeg tenkte meg om.


I tillegg til panel på vegger og tak, var det godt å få på plass ei mer tidsriktig dør og dørvrider som passer til huset. I dette hjørnet har vi i tillegg redusert møbleringa, sånn at man får et åpnere inntrykk når man kommer inn døra til badet.

Vi brukte forholdsvis lang tid på dette prosjektet. Mye gjorde vi sjøl, men vi fikk uvurderlig hjelp fra mange: Kjærestens far, bror, og svigerbror, mine foreldre og min lillebror. I tillegg hadde vi en super rørlegger og en flott elektriker som lyttet til våre tanker og kom med gode råd. Gode tips (blant annet om å flytte varmtvannstanken) kom også fra våre faste pinsegjester, som alltid er engasjert i det vi gjør. Nå har vi alle fått nyte godt av badet i to år!

10 kommentarer:

 1. Ojj ja det ble forandring ja ! Kjempefint ble det og det sjakkrutete gulvet gjorde seg veldig godt ! Så gøy ! Klem

  SvarSlett
 2. Så hyggelig at jeg kunne være til hjelp. Resultatet ble supert. veldig artig å se hvor viktig døra er i et rom.

  SvarSlett
 3. Fantastisk flott bad :-)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Så fint! Å så koselig med blogg med innlegg.
  Her kommer jeg gjerne innom flere ganger.
  Ha en fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 5. Badet ble kjempefint. Akkurat slik jeg vil at vårt bad skal bli når vi en gang går løs på det. Nydelig!
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
 6. Dette har blitt kjempefint.
  Har blitt et flott baderom.
  Flinke er dere.

  SvarSlett
 7. Så utruleg flott!! Brukte du vanleg panel? Eller "våtromspanel" om det fins? Herleg den lampen på sida av vasken, kor har du kjøpt den? Nydeleg bad!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. :) Det er bare helt vanlig trepanel, men jeg grunna det på begge sider. I tillegg er det jo ikke lister nede mot belegget, panelet avsluttes bare i en bestemt høyde over golvet. Enden er skråskjært, sånn at evt kondens ikke skal trenge inn i fibrene. I tillegg blei endene metta med flere lag maling sånn at de skulle være tette for vann.

   Slett
 8. Hei, så fint bad! Veldig fin farge på veggene, har du fargekoden på den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, så hyggelig at du syntes det. Jeg klarte å finne fargekoden, det er S1510-G40Y. :)

   Slett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...