søndag 20. januar 2013

Opphengt


Her i huset har ikke moderne kleshengere noen plass. Jeg foretrekker de gamle i tre, og aller helst de med reklame på. Plasthengere i ulike varianter blei tidlig rydda vekk, og disse blei henta fram i stedet. Når folk jeg kjenner går inn for strømlinjeforming av garderoben med innkjøp av seksognitti like kleshengere i børsta stål passer jeg på å sikre meg de med litt mer personlighet.


Det artige med disse er at de forteller en historie. En eller annen gang har noen i familien vært i Sverige, og der har de handla seg en ny kjole eller kanskje ei kåpe fra Bröderna Magnusson damkonfektionsfabrik i Borås. Eller så har noen vært i Tromsø i samme ærend, hos butikker med fine og høytidelige navn, butikker som ikke finnes mer.


De fleste kleshengerne har nok fulgt med på kjøpet når et nytt plagg har fått en ny eier og blei båret ut av butikken. Jeg er litt mer i tvil om de to fra Saga hotell i Tromsø og Järnvägshotellet i Narvik. Vi var på hotell i helga, og da la jeg (tilfeldigvis) merke til at kleshengerne nå til dags henger fast i garderobestanga. Det er sikkert ikke tilfeldig.

8 kommentarer:

 1. Synes også at slike kleshengere er fine. Mye finere enn de i plast, ja! :) Fint med navnet til de gamle butikkene på også.

  SvarSlett
 2. Ja det er de gammle kleshengerene som teller , hihi, flotte de ! Du ja det er deilig med stille søndager og det å kunne klare å slappe av og nyte det. God søndags kveld til deg ! Klem

  SvarSlett
 3. knallfine. Har noen slike jeg og, i tillegg syns jeg de som det er strikket hylster på en fine. Dvs. de originale trekkene da, ikke noe nytt fiksfakseri. ;-)

  SvarSlett
 4. De er fine ja, de kleshengerne! Skulle ønske de produserte sånne fortsatt!

  Kjøleskapet vi har er av merket " Gorenje" og kjøpt brukt på finn.no Vi er veldig fornøyde med det!

  Ønsker deg en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 5. Helt enig med deg! Gamle kleshengere er det fineste man kan henge klærne sine på. Her i huset fant vi så mange at vi så oss nødt til å gi bort en del. Det morsomme var at vi fant en med inngraveringen "Anna Bø 1944". Det samme heter nemlig datteren min:-) Ting med sjel og historie- det blir ikke bedre enn det:-)

  Nydelig kveld til deg!

  SvarSlett
 6. GOD KVELD:)
  JA ENIG MED DEG
  SÅ SJAEMERENDE
  ER HELDIG OG HAR NOEN JEG OGSÅ:)
  SÅV GODT
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 7. Ha, ha...ingen tilfeldighet det nei, men det er vel ikke noe å trave etter de som er av i dag, iallefall! Ellers er jeg helt enig med deg ang. gamle kleshengere, både er de stødigere og myyye finere å henge sine klær på. Skal innrømme at det nok er både plastikk og nyere hengere i heimen her, men det er i mangel av de fine...
  Forresten var kofta nyyydelig.
  God kveld til deg.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 8. Sjarmerende kleshengere dette,
  det lå en del slike her også
  da vi overtok huset. :) Lekker
  strikkejakke og. :)
  Ha en flott dag.
  Klemmer.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...