tirsdag 13. juli 2010

Sommerferie til Mg-


Da taket skulle skiftes her i 2006 var det nødvendig med ei opprydding på loftet før arbeidet kunne ta til. Innerst inne under bjelkene dukka det opp ei lita kladdebok på 16 blad. Det er tydeligvis ei norskbok, men den er så preget av tilværelsen under takbjelkene at det ikke er mulig å lese noe navn på forsida. Jeg tipper boka har tilhørt en ikke altfor gammel gutt, for ganske mange år sida.
I tillegg til øvelser der subjekt, predikat og objekt er nøyaktig og korrekt utpekt i setninger som Han hadde med seg stang og angel, inneholder boka noen stiler, deriblant en riktig fin liten sommerferiehistorie. Den passer jo bra i disse dager.

"Hvordan hadde du det i sommerferien?
Sommerferien er en morsom ferie. Da juli kom, kunne vi bade og det var morsomt kan du tru, vi leikte med lekebåtene våre så lenge sola var oppe. Når sola gikk ned ble nordavinden kald og vi måtte slutte og bade. Neste morgen var det kaldt vær til middag. Så blei det overskya og da kunne vi ikke bade mer i sommer. Så blei det så kaldt, så kaldt at vi måtte hyre på oss mer enn vanlig. Nå kom august med litt varmere vær. Men ikke så varmt at vi kunne bade i sjøen. Men sommerferien var enda ikke slutt. Da blåbæra var moden gikk mamma og jeg og plukka bær, vi sanka så lenge vi såg. Så måtte vi leite etter krøttera, så vi fikk melk. Vi lette, og lette. Til slutt fant vi dem nedenfor Nürnberg i skogen. Da vi kom hjem var klokka åtte så vi måtte skynde oss inn med bæra. Så måtte jeg hente en sekk ved så vi fikk tenne i ovnen. Alle var borte så det var ingen varme i ovnen."

En slik ferie står altså til Mg-. Men spør du meg burde alle feriehistorier som inneholder setninger som Men sommerferien var enda ikke slutt stå til Sg+.

1 kommentar:

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...