onsdag 4. mai 2011

Vekk i morgen

Vekk i morgen heter halsdropsene som kurerer rusk i halsen i løpet av et døgn. Disse gamle takplatene har vært mer av et rusk i øyet de siste årene der de har ligget på veibrinken ovenfor min oldemors hus, helt siden de blei tatt ned fra taket da det blei renovert for noen (mange) år siden. Kuren for den slags rusk har imidlertid ikke vært unnagjort på et døgn.

Det er dessverre ikke bare-bare å bli kvitt slike plater. De inneholder nemlig en ikke ubetydelig mengde asbest, i moderne tid best kjent for sine kreftfremkallende egenskaper. Sånt tar man jo på alvor, og kontakter sitt lokale avfallsselskap for å undersøke mulighetene for å få levert platene på forsvarlig vis. Levering lar seg gjøre, får man til svar, men for ikke mindre enn et femsifret beløp. Og da må man i tillegg organisere transporten sjøl.

Etter et fåfengt forsøk på å nå fram med fornuft står man da igjen med to alternativer: Gjøre som "alle andre" og grave platene ned på en usjenert flik av tomta, eller se seg om etter andre alternativer. Det siste fantes heldigvis. Ikke gratis det heller, men i morra er platene vekk. Det er nesten verdt et lite drops.

3 kommentarer:

 1. Så nydelig det huset ser ut!:-) Ja,det skal sannelig ikke være enkelt å kvitte seg med sånne asbest-plater:-(uten at det koster en formue:-(....Ha en fin kveld!:-)

  SvarSlett
 2. Hei,

  Nei, dessvere har jeg ingen tips for å bli kvitt mose. Ikke annet enn en slik mosefjerner (elektrisk). Selv synes jeg ikke moseplen er så gæli. Godt å gå på, og så krever det ikke mye klipp heller. Skulle heller ha hatt mose enn gresstuer ;)

  Renate

  SvarSlett
 3. Utruleg at det skal koste så mykje! Men bra de fann ei løysing då, godt å få bort slikt "augnerusk":-)
  Og hi hi, blir nok flagg til topps når ungen kjem ,ja, men spørs om det blir eg som heisar det då...:-) Ha ein goood veke vidare.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...