lørdag 9. april 2016

Fra lager til leilighet


Som vanlig nærmest, jobber vi best under press. Derfor er det to prosjekter på gang her nå: Den tidligere omtalte mellomgangen og rydding av det som fram til midten av 70-tallet var ei leilighet på loftet. Leiligheta består av stue, kjøkken, et soverrom, en trappeoppgang og en gang. Etter dagens standard fungerer ikke noen av rommene, så for tida fungerer leiligheta kun som lager for alt mulig som ikke har en fast plass andre steder i huset.


Om ikke så lenge får vi en beboer til her i huset, som etter planen etterhvert skal kunne benytte seg av leiligheta. Før den tid er det mye jobb som må gjøres. Kjøkken og bad er langt fram i tid, men stue og soverom får vi til bare vi får rydda.


Så i dag har vi gjort akkurat det. Med ei mamma og ei tante gikk det hele overraskende greit. På fem timer, inkludert kaffepauser og formiddagsmat, var hele stua rydda og sortert i følgende kategorier: grovavfall, glassavfall, treavfall, bevaringsverdige møbler, bevaringsverdige smågjenstander og diverse verktøy og skruer/spiker.


Til slutt sto vi igjen med ei tom stue, klar til å vaskes. Jeg kan ikke tenke meg at det er vaska så veldig mye her siden 70-tallet. For egen del har jeg kun brukt kost og støvsuger i ny og ne etter at det har pågått arbeid her. Golvet bærer for eksempel preg av at rommet blei brukt til maleverksted da vi jobba med badet og mange av vindusrammene etterhvert som de er reparert.


Rommet er omlag 12 - 13 kvadratmeter, og siden det er plassert i det sørvestlige hjørnet av huset kommer det inn masse fint lys gjennom de to vinduene. Selv om det er skråtak mot mørkeloftet føles det ikke lavt under taket, så alt i alt er det et av det fineste rommene i huset. En grundig vask, ny maling, nytt el-anlegg og et nytt vindu på sørveggen (som har 60-tallsvindu i dag) er stort sett det som skal til for å kunne ta det i bruk.

4 kommentarer:

 1. Flott farge på veggen! Størrelsen kom godt frem når du fikk sortert det som var lagret. Glede meg til å se.

  SvarSlett
 2. Hallo søte Maria:)
  flinkinger
  alltid bra å få hjelp til sånne prosjekt
  sosialt og mye gøyere

  blir spennende å se
  klemmer i fleng fra Eli:)

  SvarSlett
 3. Applaus og klapp på skulderen. Når jeg ser sånne bilder er jeg så glad for at vi tok det meste sånt før vi flyttet inn.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...