søndag 6. januar 2013

Skogens konge til middag


I dag hadde vi skogens konge til middag, bokstavelig talt. Før jul kjøpte jeg nemlig elgkjøtt i form av stek og kjøttdeig. Jeg har litt sansen for den type kjøtt som har fått lov til å gå rundt i skogen og kose seg hele livet, og har levd på fornybare ressurser som vokser i den samme skogen. Kortreist mat både for elgen, og til slutt for oss.

Jeg er ikke den mest bevandrede når det gjelder å tilberede kjøtt, og absolutt ikke elg, så som en mjuk start testa vi ut den oppskrifta på elgkaker som fulgte med kjøttet. Resultatet blei svært velsmakende, så det blir nok flere middager med elgkaker utover våren. Vi fikk omtrent 30 passe små, eventuelt passe store elgkaker ut av disse ingrediensene:

ca. 500 g oppmalt elgkjøtt
ca. 50 g finkutta bacon
½ ts salt
1 ts peppar
1 ½ ss hvetemel
1 ½ ss potetmel
½ finhakka løk
1 stor kokt, knadd potet
1 - 2 egg
1 ½ dl fløte

I følge mine alltid aktuelle veiledere Alma og Alette i Mat og Husstel skal man når man steker kjøttkaker steke en prøvekake. Blir den løs tilsættes et par egg i farsen. Jeg oppsøkte dessverre ikke råd før etter at alle 30 var ferdigstekt, men det er nok et godt tips for kakene blei litt løse med bare ett egg. En annen fordel med prøvekake er at man får sjekka om de er krydra nok før man er ferdig med stekinga og det ikke er mulig å gjøre om på sakene.

5 kommentarer:

 1. Gammle kjøkkenting , det er koselig . De kakene ser veldig gode ut !

  SvarSlett
 2. Ja, jeg også har forstått at 2013 blir et flott år med mye å skrive om.

  SvarSlett
 3. ÅÅÅ som jeg savner elgkjøtt! Hele oppveksten min var preget av elg og sau/lam. Nå er det jammen lenge siden "Adam var i paradis"!
  Faren min var en ivrig elgjeger, så hadde vi sauer på gården.
  Ønsker deg ei god ny uke...så gleder jeg meg til videre kontakt med deg i 2013.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 4. HEI:)
  Å SÅ GODT DETTE SÅG UT
  KOSELIGE BLOGG DU HAR
  JEG FØLLER DEG
  OG HÅPER DU TITTER INNOM MEG OGSÅ
  NYT DAGEN
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 5. Elgkjøtt er mitt favorittkjøtt, og de kakene så kjempegode ut. Om du vil ha tips til verdens enkleste og også verdens enkleste elgstek så anbefaler jeg deg å kikke på en oppskrift inne hos meg. Den har jeg fått av en venninne, og heretter blir all elgstek tilbredt på denne måten. Innlegget heter: "Langstekt stek~lett som en lek."
  Nam

  Ha en fin kveld.
  Og takk for at du la deg til som følger hos meg. Så hyggelig.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...