onsdag 16. januar 2013

Frisk och sund


For et par år siden blei et gammelt hotell i funkis-stil revet her i bygda. En liten skandale i seg sjøl, men hotellet hadde ikke vært i drift på tierevis av år og var selvsagt prega av forfall. Det meste av det originale inventaret var spredt for alle vinder, og det som ikke var interessant for det lokale museet blei solgt. Denne gamle reklameplakaten for Eterna frukost var det utrolig nok ingen andre som ville ha før jeg fikk tak i den. Jeg synes den er knallstilig, og har hengt den på kjøkkenet.


Eterna frukost blei produsert av svenske Semper fra 1954 og fram til langt utpå 80-tallet, og var lenge Sveriges mest populære frokoseblanding. Og ikke uten grunn antakelig, for i følge denne reklamen inneholder den mange av de viktigste ingrediensene i Gayelord Hausers "lev ung - lev längre"-diett. Sikkert datidens Fedon Lindberg eller noe sånt. Hvorfor svenske produkter var aktuelle på hotellet er jeg ikke helt sikker på, men det var vel bare veldig veldig populært på den tida.


Plakaten representerer nok den aller første tida hos Semper, det oser liksom 60-tallet av den dama der. Men budskapet er like aktuelt som det som presenteres for oss i dag - spiser du vårt kalorifattige og velsmakende produkt blir du slank, lykkelig og full av energi du også. Eller som Semper sier det: Börja även Ni i morgon med den goda, energigivande Eterna-frukosten. 

4 kommentarer:

 1. Ojj du var heldig som fikk kloa i den der !!! Ja veldig glad i Kenwooden allerede , men screwwmaskin er jo litt moro da og kjekt. Men vanligvis synes jeg at personlige gaver som ser av luksus er mer moro enn kjøkkenting hehe. Klem

  SvarSlett
 2. Stilig bilde,jommen bra du tok
  vare på det.:)

  SvarSlett
 3. Hei!

  Jeg dumpet tilfeldigvis innom her i dag (mulig jeg kom inn fra "Øvre Holt"). Her liker jeg meg!! Jeg er egentlig ikke så opptatt av oppussing etc, men når det blir gjort som her blir det interessant likevel. :-)
  La meg like godt til som følger, for her skal jeg lese og se mer på bilder senere. Flott blogg.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 4. Stilig bilde; det passet så godt på kjøkkenveggen din! Når det først er så galt at slike gamle hus blir revet, er det iallefall godt at skattene blir bevart.
  Jeg er i grunn enig med det når det gjelder fargevalg på gryteklutene ;-) Her måtte en bare se på fasongen og ikke la seg blende av sirkusfargen ;-)
  God helg til deg!

  Mona

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...