mandag 27. august 2012

Stue - før og etter


Det begynner å bli ei stund sida vi fikk opp tapetet på stueveggen. Etter litt velkjent "moing" er de fleste bildene kommet opp på veggen også. Det vil si, det var ikke riktig alle som fikk være med videre. Noen må finne seg i en liten omplassering, enten internt eller innad i familien. Portrettet av min oldemor regjerer foreløpig alene over sofaen, og det kan godt hende det fortsetter sånn.


På pianoveggen henger mine tippoldeforeldre, de som en gang i tida bygde dette huset, sammen med mine oldeforeldre og min bestemor, selve årsaken til at jeg kom i den heldige posisjon å kunne overta dette huset. Den gamle pidestallen sto i huset da jeg overtok, og er nok ganske gammel. Stolen er et bruktfunn som er penere å se på enn å sitte i, men den fikk plassen fordi den ikke ruver så mye. Garnkurven arva jeg etter min bestemor.


Dette er husets største blomsterbord (jeg spiller ikke piano), men hører til her og skal aldri ut av huset. Pianokrakken er det min bestefar i dalen som har snekra, og den fine lille matta tipper jeg at min oldemor eller tante har hekla.


Den siste veggen i stua er prega av mange års medlemsskap i alt fra Bokklubbens barn til Bokklubben krim og spenning. Jeg er veldig fornøyd med de nye bokhyllene med glassdører. En absolutt nødvendighet for den som ikke liker støvtørking!

Før (2003):

Slik så det ut i min oldemors hus da jeg flytta inn. Koselig oldemorsstue. Jeg skvatt nesten litt nå, for det har skjedd mer i løpet av ni år enn jeg trodde sjøl. Det eneste som er igjen er stuebordet, TV-bordet, pianokrakken (med nytt trekk), lysekrona, gardinkappa (men delt i to og uten det tragiske brettet) og to av bildene. Ja, også samovaren. Resten er bortarva (vegguret og bordet ved sida av den ny-gamle pianoet) eller omdistribuert til andre deler av huset.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Jeg klarer lett å overse at verken golv eller tak har fått en overhaling enda, minst ett par år til.

5 kommentarer:

 1. Kjempeflott og veldig stor forandring. Samtidig som du har skapt ei stua som er pakt med huset, og mye mer enn din oldemors stue.

  SvarSlett
 2. Så fin tapeten ble på veggen...nydelig! Skal si du har gjort det til din stue, langt fra oldemorstua, sjøl om mange av tingene fortsatt er bevart. Det er jo også flott at andre ting har byttet plass eller gitt til andre slektninger. Sånn håndarbeidskurv er så fin, heldig er du...og pianoet en kuriositet! Vi hadde også et gammelt piano etter svigermor, men til slutt måtte vi bare "sanere" det...det tok for stor plass, og var altfor tungt for å "ommøblere" det, men vi har bygd det om til en slags benk.
  Sånne hyller med glassdører er supre...har sånn på syrommet.
  Ha ei flott uke.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 3. Dette var jo litt av en forskjell. Du har fått det både fint og stilig. Likte veldig godt den tapeten. :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig fiiiint du har det! Du kan virkelig være stolt av det du har gjort!

  Vi har bodd i vårt hus 10 år neste år, og begynner å få lyst på noen forandringer igjen...dessuten er vi ikke helt i mål med "første runde", heller...man MÅ ta tida til hjelp!

  God helg der i nord! Ble det noen sommer på dere?

  Line

  SvarSlett
 5. Så koselig stue, synes den tapeten er så fin og behagelig;) Og kjempefint teppe du har heklet;) Vår piano står i kjellerstua- og det er fordi vi begge bruker det- og da er de praktisk å ha det i et rom der man kan lukke igjen døra og øve i fred;) Så lurt med glassdører på bokskapene- støvtørking er ikke akkurat det jeg liker best;) Håper du har en fin lørdagskveld i den koselige stua;)

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...