onsdag 21. mars 2012

Bygningsarkeologi


Vi har gått løs på stuevegg nummer to, og allerede etter første strøk med grunning ser man at dette bærer rette veien. Vegg nummer to inneholder to vinduer, og sjøl om det gjør selve veggflata som skal males ganske mye mindre så går det ikke spesielt mye fortere. Jo flere hinder på veien, jo saktere går det i grunnen. 

Vinduene i seg sjøl trenger også en omgang. Tidens tann har absolutt satt sine spor, og alle de femten lagene med maling begynner å sprekke opp. Det betyr litt ekstra arbeid, så klart, men det er jo litt artig også å se hvilke farger karmene har vært malt i før. Lysegrønn var kanskje fint den gang det blei malt, men jeg tror ikke den fargen blir gjenintrodusert her igjen med det første. Ikke grått heller, som de tydeligvis erstatta den grønne med. Nei, vi går nok for den trygge kvite. Passer best det.

Dørene er neste kapittel. De er per tiden grå. Litt forskjellige valører fra rom til rom, riktignok, men i all hovedsak grå. Jeg er veldig i tvil om hvilken farge jeg skal velge når jeg kommer så langt. Ikke brunt, som de tydeigvis var først. Ikke den noe intense grønne heller, selv om den egentlig er fin. Kanskje kvit. Kanskje grå. Vi får se.

3 kommentarer:

 1. Spennende å se hva som har vært brukt før...vi fjernet lag på lag for å komme inn til tømmerveggene i vårt hus. Det mest spennende var da vi fant et gammelt kjærlighetsbrev, avissider fra ca.1900 og rester av tøy brukt til isolasjon. Det forteller historier.

  Lykke til med maleprosjektet!

  SvarSlett
 2. Ser at du har nok å gjøre utover våren! Men det er jo såå spennende å se hvilke farger de måtte "ty" til i gamle dager...tror kanskje de bare måtte ta av det som var å oppdrive.
  Den gamle lysegrønne på det øverste bilde er min klare favoritt når det gjelder farger fra "før i tia".
  Nyt kvelden!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 3. Det er jo helt "in" med litt skarp grønnfarge nå...men jeg tror nok også jeg foretrekker vinduskarmer hvite =) Spennende med hus som har historie i veggene - bokstavelig talt.

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...