torsdag 18. august 2011

Sommerstemning med vaniljesaus på

Sommeren og sommerferien er på hell, med bare noen dager igjen av sistnevnte. Men et bilde som dette holder unektelig sommerstemninga oppe noen dager ekstra. Det er tatt en gang på 60-tallet vil jeg tro, og viser min oldemor på trappa med en liten kasserolle og en visp i hendene.

Det ser ikke lengre riktig sånn ut her. Helt til venstre i hjørnet skimter man så vidt det mer eller mindre trasige utbygget på forsida av huset som nå er revet. Disse bildene viser at det knapt er noe savn. Bak oldemor ser man et lite inngangsparti som i si tid tjente som inngang til butikken som var i nordenden av huset. Den var riktignok nedlagt da dette bildet var tatt, men døra var nok fremdeles i bruk. I dag er det bad i det samme området, og døra er borte.

Jeg vet ikke hva oldemor egentlig visper i, men kanskje er det vaniljesaus? Jeg ser for meg at hun tidligere på dagen hadde bladd opp i Alma og Alettes Mat og Husstel og funnet fram til side 122, der det er et lite eseløre som markerer oppskrifta som inneholder 1/2 l søt, tynd fløte, 5 eggeplommer, 75 gr. sukker og 1/2 stang vanilje. Her står det nemlig Heldes op og røres i til den er avkjølet. Og så var det så fint vær at hun tenkte at hun likegodt kunne stå ute på trappa og vispe. Jo, det var helt sikkert vaniljesaus i kasserollen. Fotografen hadde med andre ord noe å glede seg til.

2 kommentarer:

 1. Takk for koselig kommentar! Det var et nydelig bilde av oldemoren din. Du vet de måtte jo jobbe, om de stod eller satt. Det var nok vaniljesaus hun vispet, kanskje var det til nyplukka rips. De skulle jo ha dessert også på ukedagene før i tia, og kanskje var det "slåttkaran" som hadde noe å glede seg til. Vi kan bare spekulere, koselig var det iallefall.
  Ha en flott kveld.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Så fint bilde av din oldemor! Moro med bilder fra hverdagens gjøremål, og ikke bare når det var spesielle anledninger.
  Ha en riktig god helg :o)

  klem Mona

  SvarSlett

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...