mandag 21. mars 2011

Månelanding

Min oldermors hus har ei leilighet på loftet. Der bor det blant annet en astronaut. Han flytta nok inn en gang på slutten av sekstitallet, eller helt på begynnelsen av søttitallet, sammen med en liten gutt eller ei lita jente som bodde i leiligheta. Hvem vet jeg ikke sikkert, for der har det bodd flere smågutter og småjenter opp gjennom tida. Han eller hun har i alle fall fått lov å sette sitt eget preg på soverommet sitt, for døra er full av små klistremerker av ulike helter. Astronauten er nemlig ikke aleine, han bor sammen med både cowgirls og pusekatter, dykkere og papegøyer.

Ved nærmere undersøkelser viser det seg at astronauten på loftet ikke er noen hvem-som-helst. Det er rett og slett Buzz Aldrin, den andre mannen på månen. Som en god nummer to steg han ut av Apollo 11 den 21. juli 1969. Rett i hælene på Neil Armstrong satte han fotavtrykket sitt på måneoverflata, og mens han sto der på månen blei han foreviga i et klassisk fotografi som er nærmest identisk med klistremerket i leiligheta på loftet. Sånn blir man en helt for sin tid.

Nå for tida snakker vi stort sett om helt andre ting når vi snakker om månelandinger. CO₂-rensing av gasskraftverk for eksempel. Visstnok ganske komplisert. Her i huset har en velfungerende kjøkkenkran virka omtrent like kompisert å få til. Inntil nylig. Mer om det ganske snart.

(Foto fra Wikipedia)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...