onsdag 5. januar 2011

Reise i tiden


En gang på slutten av 30-tallet eller begynnelsen av 40-tallet stilte min oldemor opp på sørsida av huset sitt sammen med mann, tre barn, svigermor og svigersøster for å la seg fotografere av en for meg ukjent fotograf.

Bildet er fint på mange måter. Det viser for eksempel både ansikter og hverdagsklær fra ei tid som er så langt tilbake at ikke mange kan huske det mer. For meg som forvalter av huset i bakgrunnen er det særlig artig at det også viser så godt hvordan det så ut her før. Huset i seg sjøl, med alle vinduene på sørsida som ikke er der mer, torvtaket og de umalte veggene. Adkomstveien fra resten av bygda, som heller ikke er der mer. Småhusene på øversida. Båtene i fjæra.

Bildet er akkurat nå spesielt fint fordi det viser vår families tante R. Den unge damen helt til høyre på bildet var født i 1917. Om noen uker - 31. januar - ville hun fylt 94 år, men dessverre døde hun mandag denne uka. Dermed er den siste av hennes generasjon borte. Hun var den yngste av åtte søsken. Min oldefar var den eldste. I tillegg hadde de fire søstre og to brødre. Alle vokste opp i dette huset. Skal tro hva de lekte med, hva de likte best å få til middag og hva de snakket med hverandre om da de var små...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du la igjen en kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...